Live Κίνηση
Περισσότερα
VW-TROC-2022

VW T-Roc: Τι αλλάζει στη νέα γενιά

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW T-Roc: Τι αλλάζει στη νέα γενιά

VW-TROC-2022

VW T-Roc: Τι αλλάζει στη νέα γενιά

VW-TROC-2022

Το Τ-Roc υπήρξε ένα instant sucess για την VW κατακτώντας την κορυφή της κατηγορίας του. Και εκεί θέλει να παραμείνει στην ανανεωμένη γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Μερικά αυτοκίνητα έχουν εκ γενετής το χάρισμα να γίνονται επιτυχίες από την μια στιγμή στην άλλη. Και η VW με το T-Roc κατάφερε αυτό ακριβώς: να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που αμέσως προσέλκυσε το κοινό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του από το 2017 που παρουσιάστηκε έως τις μέρες μας.

Για να παραμείνει όμως στην κορυφή της κατηγορίας του, θα έπρεπε να περάσει ένα “φρεσκάρισμα” που θα αναβάθμιζε συνολικά την εικόνα του και θα το κρατούσε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά SUV.

Για αυτή την ανανέωση η VW επέλεξε να κινηθεί έξυπνα και να μην αγγίξει τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως το μηχανολογικό του υπόβαθρο, που ήταν και παραμένει κορυφαίας απόδοσης και με ποικιλία κινητήρων και εκδόσεων,

Advertisement
Advertisement

Για το νέο T-Roc η VW εστίασε σε σημεία όπου η προηγούμενη γενιά θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Και εστίασε κατά κύριο λόγο στο σαλόνι όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες αλλαγές και αναβαθμίσεις.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο σημαντικά πράγματα που αλλάζουν στο νέο T-Roc;

  • Η σχεδίαση του ταμπλό. Το νέο Τ-Roc είναι πιο μοντέρνο και νεανικό, χωρίς να χάνει την παραδοσιακή σοβαρότητα και αίσθηση ποιότητας που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της VW.
  • H νέα οθόνη πολυμέσων. Η κεντρική οθόνη, η οποία μπορεί να φθάσει έως και τις 9,2 ίντσες, είναι τοποθετημένη πλέον στο κέντρο της κονσόλας και είναι περιμετρικά ελεύθερη θυμίζοντας έντονα tablet.
  • To νέο λειτουργικό του Infotainment. Χάρη στην ενσωμάτωση του συστήματος τελευταίας γενιάς MIB3, το νέο Τ-Roc έχει ένα infotainment πολύ πιο γρήγορο από το παρελθόν και με πολύ περισσότερες δυνατότητες ελέγχου του αυτοκινήτου και ψηφιακών παροχών για τους επιβάτες.
Advertisement

  • Νέα σύστημα ελέγχου του κλιματισμού. Ο διζωνικός κλιματισμός Climatronic δεν έχει πια τους φυσικούς διακόπτες της απερχόμενης γενιάς, αλλά χρησιμοποιεί πλέον συρόμενους διακόπτες αφής για την θερμοκρασία και τον έλεγχο του ανεμιστήρα.
  • Νέο πολυλειτουργικό τιμόνι. Το νέο σπορ τιμόνι που υπάρχει στο Τ-Roc διαθέτει πληθώρα διακοπτών μέσω των οποίων ελέγχονται λειτουργίες του οχήματος και του συστήματος πολυμέσων.
  • Στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων. Στο νέο T-Roc το Digital Cockpit είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, με την πιο πλήρη εκδοχή του, σε διάσταση 10,25 ιντσών να πληθώρα από δυνατότητες παραμετροποίησης και διαφοροποίησης των πληροφοριών που προβάλλει.

  • Νέα υλικά στο ταμπλό και στον διάκοσμο. Σε αντίθεση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο T-Roc εφοδιάζεται πλέον με εξαιρετικής ποιότητας μαλακά υλικά στο ταμπλό, τα οποία ενισχύουν τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Βελτιωμένα συνολικά είναι και τα υλικά στο υπόλοιπο σαλόνι αλλά και αυτά που χρησιμοποιούνται για τα καθίσματα.
  • Νέα φωτιστικά σώματα. Στο νέο T-Roc οι αλλαγές στο αμάξωμα είναι συγκρατημένες και επιλεκτικά τοποθετημένες έτσι ώστε να γίνει πιο μοντέρνο και δυναμικό, χωρίς όμως να αλλάξει ο βασικός του σχεδιαστικός προσανατολισμός. Η πιο εμφανής διαφοροποίηση είναι τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ διατίθεται και το προηγμένο σύστημα IQ. LIGHT το οποίο προσφέρει μία εντελώς νέα και αναβαθμισμένη εμπειρία φωτισμού, σε συνδυασμό με μία φωτιζόμενη μπάρα που διατρέχει την μάσκα.
Advertisement

  • Αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας και διασύνδεσης. Η VW προχώρησε σε ένα γενικευμένο update στα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, με το IQ. Drive Τravel Assist να υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες (φρενάρισμα, επιτάχυνση, σύστημα διεύθυνσης) μέχρι και ταχύτητες των 210 χλμ/ώρα.
  • Διατίθεται σε τρεις νέες εκδόσεις. To νέο T-Roc προσφέρεται και στην Ελληνική αγορά σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Life, Style και R-Line, με πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και από την βασική έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc, SUV με αυτοπεποίθηση (video)
Στην Ελλάδα το ανανεωμένο VW T-Roc
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο VW T-Roc