Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο Nissan Qashqai στην Πορτογαλία

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το νέο Nissan Qashqai στην Πορτογαλία

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο Nissan Qashqai στην Πορτογαλία

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το Nissan Qashqai, όνομα-επένδυση στο αυτοκινητικό στερέωμα, θέλοντας να διατηρήσει τα σκήπτρα στην κλάση, φρεσκάρεται, προβάλλοντας εκ νέου έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα, ο οποίος συμπληρώνεται “χειρουργικά” από γενιά σε γενιά.

Advertisement
Advertisement

Με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες, το Nissan Qashqai αναβαθμίζεται για άλλη μια φορά, επιστρατεύοντας σύγχρονη σχεδίαση και σημαντικές τεχνολογικές προσθήκες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση.

Το Qashqai αποτελεί την απόλυτη σταθερά σε μια κατηγορία που βρίθει πλέον από προτάσεις. Το αυτοκίνητο βαρόμετρο της αγοράς πέρασε πλέον σε άλλο επίπεδο σε ότι αφορά στην απτή ποιότητα, στα υψηλά επίπεδα άνεσης αλλά και στο “φαίνεσθαι”, το οποίο η εξελικτική διαδικασία έφερε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Πιο ώριμο και σαφώς πιο premium πλέον, το Qashqai σβήνει και τα τελευταία ερωτηματικά που αφορούν το ύφος του χαρακτήρα αλλά και τις πραγματικές δυνατότητές του.

Και στην τρίτη γενιά του διατηρεί αναλλοίωτη την προσωπικότητα του, η οποία έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα. Με αφορμή την πρόσφατη αναβάθμισή του (και όχι μόνο γι’ αυτή), πραγματοποιήθηκε επένδυση 30 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο του Sunderland στο οποίο κατασκευάζεται, ποσό που προστέθηκε στη συνολική επένδυση της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών.

Advertisement
Advertisement

Η ευρεία κοινωνική επίδραση του Qashqai δεν προβάλλει την επαναστατική σχεδίαση, αλλά μια αξιέπαινη υλοποίηση που χτυπά διακριτικά την πόρτα των premium κατασκευών.

Οι αλλαγές του επικαιροποιημένου μοντέλου αφορούν αποκλειστικά στη διαφοροποίηση του αμαξώματος και του εσωτερικού, όπως και στην απαραίτητη αναβάθμιση κάποιων σημαντικών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Δεν υπάρχουν αλλαγές στην ανάρτηση ή στους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται προσεχώς.

Σε ότι αφορά τώρα στο αισθητικό σκέλος, στο εμπρός μέρος, η μάσκα και τα φώτα αποτελούν τα νέα στοιχεία, όπως επίσης και το καπό. Η γρίλια είναι ευρύτερη από πριν και έχει αφαιρεθεί το πλαίσιο χρωμίου που υπήρχε στο προηγούμενο μοντέλο.

Advertisement

Οι προβολείς έχουν το σχήμα ενός σπαθιού Σαμουράι, τονίζοντας το σχήμα τους και δίνοντας την εικόνα ενός βασικού αντικειμένου της παράδοσης των Ιαπώνων.

Καταλήγοντας στο πίσω τμήμα, είναι εμφανής η διαφοροποίηση στα φωτιστικά σώματα του ανανεωμένου Qashqai. Πλέον, καλύπτονται από διάφανο πλαστικό (αντί κόκκινο) και τα LED φωτιστικά είναι έτσι διαμορφωμένα με τρόπο ο οποίος παραπέμπει σε τρισδιάστατη όψη. Ο νέος προφυλακτήρας υιοθετεί ενσωματωμένο τον νέο διαχύτη.

Advertisement

Εισβάλλοντας στην καμπίνα του ρετουσαρισμένου SUV της Nissan διακρίνουμε καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ προαιρετικά διατίθεται και με επένδυση alcantara. Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται με εσωτερικό φωτισμό 64 παρακαλώ διαφορετικών αποχρώσεων. Η τεχνολογική «ομπρέλα» ADAS απέκτησε πλέον περισσότερα συστήματα, όπως φυσιολογικά επιτάσσουν οι καιροί.

Ένα από αυτά είναι και το σύστημα με τις οκτώ κάμερες περιμετρικά που στέλνει στην κεντρική οθόνη τρισδιάστατη εικόνα για το τι συμβαίνει γύρω από το όχημα.

Νέο είναι και το σύστημα Invisible Hood View, που αποτελείται από αισθητήρες στο εμπρός μέρος του Qashqai και σκανάρει τον χώρο εμπρός από αυτό σε γωνία 200 μοιρών, προειδοποιώντας τον οδηγό για διερχόμενο όχημα όταν αυτός δεν έχει καλή πλευρική ορατότητα. Τέλος, το Connected Services 2.0 αναβαθμίζει τους χάρτες και τις εφαρμογές της Google, ενώ προστέθηκε παράλληλα και ο ψηφιακός βοηθός του τεχνολογικού κολοσσού ο οποίος ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Google».

Advertisement

Στους δρόμους της Πορτογαλίας, το ανανεωμένο Qashqai απέδειξε τον λόγο για τον οποίο το προτιμά με κλειστά τα μάτια διαχρονικά ένα πολυάριθμο εμπορικά κοινό. Ώριμο πάτημα, αρμονική ισορροπία, άνεση, ασφάλεια και προθυμία στις αλλαγές κατεύθυνσης αποτελούν τα ήδη γνώριμα χαρακτηριστικά επιτυχίας στο οδικό προφίλ του C-SUV της Nissan, όποια έκδοση κι αν δοκιμάσεις.

Νέο στοιχείο, η καλύτερη αίσθηση του σαφέστερου πλέον συστήματος διεύθυνσης, όπως επίσης και η δύναμη των φρένων. Το Qashqai ανακάλυψε τον τρόπο να διοχετεύσει στους επιβάτες του τον περιβόητο όρο “upper class”. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε διεξοδικά την προβλεψιμότητα στο “ο μη γένοιτο”.

Δεδομένο θεωρείται πως και αυτό το Qashqai θα συνεχίσει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών και να καθορίζει τα δεδομένα σε μια από τις σημαντικότερες κατηγορίες της αγοράς. Είδηση αποτελεί το γεγονός πως οι τιμές του στη χώρα μας (διατίθεται εντός του καλοκαιριού) διατηρούνται σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Σημειώστε λοιπόν:

  • Mild Hybrid 1,3 140PS M/T Βενζίνη διατίθεται από 29.990€
  • Mild Hybrid 1,3 158PS X-Tronic Βενζίνη διατίθεται από 32.990€
  • Mild Hybrid 1,3 158PS X-Tronic 4WD Βενζίνη διατίθεται από 36.990€
  • e-Power 190PS από 39.990€