Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-CLIO-CAPTUR-2023

Renault Clio LPG: Από 18.790 ευρώ και με απίστευτη οικονομία!

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Clio LPG: Από 18.790 ευρώ και με απίστευτη οικονομία!

RENAULT-CLIO-CAPTUR-2023

Renault Clio LPG: Από 18.790 ευρώ και με απίστευτη οικονομία!

RENAULT-CLIO-CAPTUR-2023

Η εκπληκτική προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνει το Renault Clio την πιο συμφέρουσα αγορά της κατηγορίας του, συνδυάζοντας υψηλά επίπεδα τεχνολογίας και premium ποιότητας σε ένα απίστευτα οικονομικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Αν υπήρχε μία εποχή που η αγορά ενός Renault Clio θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει κάποιος Έλληνας καταναλωτής, αυτή δεν είναι άλλη από το διάστημα που διανύουμε.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, σε μία ιδιαίτερα δυναμική κίνηση προσφέρει στους υποψήφιους πελάτες του Clio μία ακαταμάχητη προσφορά. Πρακτικά δίνεται ως δώρο το τέλος ταξινόμησης, κάτι που οδηγεί σε όφελος έως 2.200 ευρώ ανάλογα με την έκδοση του αυτοκινήτου.

Ενώ και η τιμή του διαμορφώνεται από τα 18.790 ευρώ, ένα ποσό που είναι πραγματικά μοναδική ευκαιρία αν αναλογιστεί κανείς τον εξαιρετικό συνδυασμό ποιότητας, τεχνολογίας και οδηγικής ευχαρίστησης που προσφέρει το Clio σε σύγκριση με όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Με την εκπληκτική αυτή προσφορά ο καταναλωτής αγοράζει ένα κορυφαίο σύνολο σε όλους τους τομείς. Μοντέρνο και σύγχρονο εμφανισιακά, με τεράστιους χώρους και εξαιρετική πρακτικότητα, είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει με άνεση και ευκολία ακόμα και τις μεταφορικές ανάγκες μίας μικρής οικογένειας.

Το γαλλικό στιλ στην σχεδίαση βρίσκεται εδώ στα καλύτερά του, συνδυάζοντας μοναδικά αισθητικά στοιχεία στην μάσκα, όπως η χαρακτηριστική γρίλια ή τα άμεσα αναγνωρίσιμα φώτα ημέρας σε σχήμα C. Το Clio διαθέτει εκτός των άλλων και μία σπορτίφ διάσταση η οποία τονίζεται ακόμα περισσότερο από το δυναμικό πίσω μέρος με τα επίσης ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και τις πιο επιθετικές γραμμές.

Advertisement

Αντίστοιχα υψηλής αισθητικής και ξεχωριστής ποιοτικής προσέγγισης είναι και το σαλόνι του Clio. Εκεί ξεχωρίζει το ψηφιακό πακέτο, με τον high-tech πίνακα οργάνων, με πληθώρα ενδείξεις και τις επιλογές σε οθόνες για το σύστημα πολυμέσων που μπορούν να φθάσουν έως και τις 9,3 ίντσες.

Η τεχνολογία MULTI-SENSE παρέχει την δυνατότητα εξατομίκευσης της εικόνας που απολαμβάνει ο οδηγός μέσα στο σαλόνι, προσφέροντας 8 διαφορετικές επιλογές εσωτερικού φωτισμού καθώς και 3 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης.

Advertisement

Το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ των 391 λίτρων είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του. Είναι ιδιαίτερα πρακτικό και εύκολο στην φόρτωση, ενώ χάρη στο αφαιρούμενο κάλυμμα προσφέρει την δυνατότητα εναλλακτικής διαμόρφωσης του χώρου έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε οδηγού.

Από εκεί και πέρα, η Renault προσφέρει μία πληθωρική γκάμα κινητήρων για να επιλέξει ο υποψήφιος οδηγός. Μεταξύ αυτών, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας και για τις εποχές που ζούμε με τα πανάκριβα καύσιμα, είναι αυτή με το διπλό καύσιμο, βενζίνη και υγραέριο (LPG).

Advertisement

H Renault έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στον τρικύλινδρο turbo των 1.000 κ.εκ., με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία και την πιο οικονομική απόδοση. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι το μοτέρ αυτό σχεδιάστηκε με γνώμονα την χρήση του LPG είναι το ότι η ισχύς που ανακοινώνει το εργοστάσιο, στους 100 ίππους, είναι με καύσιμο το υγραέριο, ενώ καλύτερη είναι και η ροπή σε σχέση με την κίνηση με βενζίνη.

Υπάρχουν δύο δεξαμενές για τα καύσιμα, 39 λίτρων για την βενζίνη και 32 λίτρων για το υγραέριο (η οποία βρίσκεται στην θέση της ρεζέρβας και δε επηρεάζει το πορτ-μπαγκάζ), ανεβάζοντας την αυτονομία αρκετά πάνω από τα 1.000 χιλιόμετρα με τον συνδυασμό και των δύο καυσίμων.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση του συστήματος υγραερίου γίνεται από το ίδιο το εργοστάσιο με ότι αυτό συνεπάγεται σε ποιόηττα της εργασίας, σε ασφάλεια για τους επιβάτες και σε αντοχή στον χρόνο.

Η δεξαμενή είναι κατασκευασμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής, το μέγιστο όριο πλήρωσης είναι 80% και μεταξύ άλλων υπάρχει βαλβίδα εκτόνωσης για αποφυγή έκρηξης σε περίπτωση που αυξηθεί η εξωτερική θερμοκρασία.

Το όλο σύστημα καλύπτεται και από τις υπόλοιπες ασφάλειες που ακολουθούν όλα τα Clio ανεξαρτήτως κινητήρα, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις “μετοχές” του Clio στα μάτια του υποψήφιου αγοραστή.

Χάρη στην χρήση υγραερίου, το οποίο έχει κατά μέσο όρο την μισή τιμή από την βενζίνη, το Clio LPG είναι ένα από τα οικονομικότερα μοντέλα της αγοράς.

Και όλα αυτά χωρίς να στερείται των τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας που συνοδεύουν μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων σύστημα Hill Start Assist, Cruise Control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και τεχνολογία αναγνώρισης πινακίδων οδικής κυκλοφορίας.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι το Renault Clio είναι με διαφορά το πιο ελκυστικό και σίγουρα το πιο πλήρες από άποψη τεχνολογίας και ποιότητας σούπερ μίνι της ευρωπαϊκής αγοράς. Δικαιολογώντας και στην πράξη τον τίτλο του best-seller της κατηγορίας του στις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές διαδρομές.

Renault_Clio

Και το δεύτερο, και πιο σημαντικό, είναι ότι στην έκδοση LPG είναι ότι πιο οικονομικό μπορεί να αγοράσει κάποιος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Και μάλιστα με ένα σύστημα δοκιμασμένο και απροβλημάτιστο για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

Όλα τα παραπάνω έρχονται και “δένουν” με την απίστευτη προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας και το ασύλληπτο ποσό των 18.790 ευρώ ως τιμή εκκίνησης.

Πρόκειται για μία τιμή-πρόκληση για τα δεδομένα της αγοράς, και σίγουρα ένα εξαιρετικό value for money για όποιον χρειάζεται ένα πλήρες και απόλυτα οικονομικό αυτοκίνητο, με την υπογραφή της Renault και το υπέρκομψο στιλ ενός Clio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Clio: Αποτελεί σήμερα όσο ποτέ το σημείο αναφοράς στην κατηγορία
Νέο Renault Clio με στιλ και πλούσια γκάμα κινητήρων
Δοκιμή: Renault Clio 1.0 TCe LPG