Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Η υπερειδική στον Τάνακ (+video)

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαφάρι: Η υπερειδική στον Τάνακ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Η υπερειδική στον Τάνακ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλλυ Σαφάρι ξεκίνησε με την πρώτη ειδική του αγώνα η οποία πήγε στο Οτ Τάνακ της M-sport Ford. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Οζιέ και Ροβανπέρα.

Advertisement
Advertisement

Στην υπερειδική Kasarani ο Εσθονός ήταν ταχύτερος του Οζιέ για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ακόμη 2,3 πιο πίσω βρέθηκε ο Ροβανπέρα.

Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα. Εάν δούμε την προϊστορία του αγώνα δύο πράγματα ξεχωρίζουν. Τα πολλά απρόοπτα και η κυριαρχία της Toyota τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό το γνωρίζει και ο Τάνακ ο οποίος δήλωσε ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα του Σαββάτου για να δει πόσες ελπίδες θα έχει για τη νίκη. Μία νίκη η οποία θα ήταν πολύτιμη για τον Εσθονό έπειτα από τα πρόσφατα μέτρια αποτελέσματά του.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη ο Οζιέ δήλωσε ότι περιμένει… βοήθηεια από τους Κενυάτες Θεούς για τη νίκη στο Σαφάρι. Οι Νεβίλ και Έβανς συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα, τελειώνοντας την πρώτη ειδική στην 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Το shakedown που προηγήθηκε την Τετάρτη ήταν επεισοδιακό. Ο Ροβανπέρα τελείωσε την διαδικασία στην κορυφή της κατάταξης. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά για τον ομόσταβλο του Φιλανδού, Τακαμότο Κατσούτα.

Advertisement

Ο Ιάπωνας τούμπαρε εντυπωσιακά αλλά κατάφερε να φέρει το Yaris πίσω στο service park. Οι μηχανικοί της Toyota κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και το αγωνιστικό ήταν έτοιμο για την σημερινή εναρκτήρια ειδική διαδρομή.

Η πιο σκληρή δοκιμασία της σεζόν συνεχίζεται αύριο με έξι ειδικές διαδρομές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Toyota έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες από το 2021, όταν και το Σαφάρι επέστρεψε στο πρόγραμμα. Πέρσι, μάλιστα, ο νικητής Ροβανπέρα ηγήθηκε του εμφατικού 1-2-3-4 της ιαπωνικής εταιρίας στην Κένυα. Θα καταφέρουν οι Hyundai και Ford να προβληματίσουν την Toyota;


Η πρώτη δεκάδα μετά την υπερειδική

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο πρωταθλητής επιστρέφει!
Ράλλυ Σαρδηνίας: Και στο τέλος έμεινε ο Νεβίλ! (+video)
70 Χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις: Ψηφίστε τους καλύτερους!