Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Νικητής και ρέκορντμαν Οζιέ! (+video)

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Νικητής και ρέκορντμαν Οζιέ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Νικητής και ρέκορντμαν Οζιέ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ κατέκτησε την 6η του νίκη στην Πορτογαλία και έγινε έτσι ο πολυνίκης του συγκεκριμένου αγώνα, ξεπερνώντας τον μεγάλο Μάρκου Άλεν.

Advertisement
Advertisement

Για τον Γάλλο προτεραιότητα είχε το να διατηρήσει την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι το τέλος παρά να ανταγωνιστεί τον Τάνακ για την επικράτηση στην Super Sunday. Αυτό, φυσικά, δεν σήμαινε ότι ο Οζιέ οδήγησε υπερβολικά συντηρητικά.

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε την πρώτη ειδική της τελευταίας ημέρας. Ωστόσο ο Τάνακ απάντησε στις δύο επόμενες και μπήκε στην Power Stage όντας έχοντας συνολικό χρόνο κατά 1,8 δευτερόλεπτα μικρότερο από του Οζιέ στις ειδικές της Κυριακής.

Στην Power Stage η ομίχλη επηρέασε τις προσπάθειες των οδηγών. Ιδίως εκείνων οι οποίοι ξεκινούσαν στο τέλος της σειράς. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον Νεβίλ από το να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. Ο Βέλγος ήταν για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Τάνακ. Οι Ροβάνπερα, Οζιέ και Κατσούτα ήταν οι υπόλοιποι τρεις που πήραν τους επιπλέον βαθμούς από την τελευταία ειδική.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική βαθμολογική συγκομιδή για τον Νεβίλ στην Πορτογαλία ήταν 23 βαθμοί έναντι μόλις 6 του Έβανς. Κατά συνέπεια ο Βέλγος προηγείται για 26 βαθμούς του Ουαλλού στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην Πορτογαλία είχε ο -τρίτος πλέον στη βαθμολογία- Τάνακ με 29.

Έτσι ο Οζιέ κατάφερε να πάρει την έκτη του νίκη στο Ράλλυ Πορτογαλίας η οποία ήταν και η 60 συνολικά της λαμπρής του καριέρας. Η Hyundai πήρε τελικά ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία, με τους Τάνακ και Νεβίλ να σημειώνουν το 2-3.

Λαμβάνοντας υπόψη και το ότι ο Έβανς τερμάτισε μόλις 6ος, το αποτέλεσμα του Νεβίλ αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη μάχη του πρωταθλήματος οδηγών. Ο Ουαλλός είχε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα και έπρεπε να συμβιβαστεί με το να τερματίσει πίσω από τους Φουρμό και Σόρντο.

Advertisement

Στην κατηγορία WRC 2, ο Σολάνς πήρε τη νίκη για μόλις 3,2 δευτερόλεπτα από τον Μακέρλιν. Το ταχύτερο αγωνιστικό στην κατηγορία ήταν εκείνο του Γκριάζιν. Ωστόσο ο Βούλγαρος δεν μπορούσε να βαθμολογηθεί στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ διεξάγεται στην Σαρδηνία μεταξύ 30ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου. Θα μπορέσει ο Έβανς να μειώσει την διαφορά του από τον Νεβίλ;

Advertisement