Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανατροπές και ο Οζιέ επικεφαλής! (+video)

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανατροπές και ο Οζιέ επικεφαλής! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανατροπές και ο Οζιέ επικεφαλής! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Στην γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, τρίτη ημέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας, ο Σεμπαστιέν Οζιέ τερμάτισε επικεφαλής έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Οτ Τάνακ!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Toyota να είχε βγει κυρίαρχη έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους στην χώρα της Ιβηρικής. Ωστόσο η ιστορία του δεύτερου σκέλους ήταν διαφορετική.

Τα Yaris των Ροβάνπερα και Κατσούτα τέθηκαν από νωρίς εκτός μάχης. Έτσι στο προσκήνιο πέρασε η μάχη των Οζιέ και Τάνακ για την κορυφή. Ο Γάλλος της Toyota κατάφερε τελικά να επικρατήσει του Τάνακ, κλείνοντας την ημέρα στην πρώτη θέση. Έτσι, εφόσον τερματίσει αύριο, θα πάρει και τους 18 βαθμούς που του αναλογούν από το σημερινό του αποτέλεσμα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τρίτη ημέρα ήταν αρκετά ευνοϊκή για την Hyundai. Ο Νεβίλ -πρωτοπόρος στη βαθμολογία- ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ το έτερο i20 του Σόρντο ολοκλήρωσε στην 4η θέση. Πέμπτος ήταν ο Φουρμό με τον έκτο Έβανς να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα των WRC1 αγωνιστικών.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη είναι η μάχη, όμως, για την πρωτιά και στην κατηγορία WRC2. Σε αυτήν ο Γκριάζιν ολοκλήρωσε την τρίτη ημέρα επικεφαλής (7ος στην γενική κατάταξη) με τους Σολάνς, Μακέρλιν και Ροσέλ να ακολουθούν.

Ανατροπές στο πρωινό σκέλος

Η Toyota είχε ξεκινήσει την τρίτη ημέρα του αγώνα με τους Ροβάνπερα-Οζιέ-Κατσούτα sto 1-2-3. Ωστόσο μέχρι το τέλος του πρωινού σκέλους μόνο ένα από τα τρία αυτά Yaris θα παρέμενε στο παιχνίδι της νίκης.

Ο Ροβάνπερα ξεκίνησε δυναμικά κερδίζοντας την πρώτη ειδική της ημέρας και 10η συνολικά του αγώνα. Όμως στην αμέσως επόμενη δοκιμασία ο Φιλανδός έκανε λάθος σε μία δεξιά στροφή, βγήκε εκτός και χτύπησε σε ένα δέντρο.

Advertisement

Το Yaris του Κάλε τουμπάρισε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί το πλήρωμά του. Δυστυχώς για εκείνον, όμως, το ατύχημα αυτό, τον έθεσε εκτός συνέχειας για το υπόλοιπο της ημέρας! Στην πρωτοπορία πέρασε ο Οζιέ, ο οποίος κέρδισε την δεύτερη ειδική της ημέρας.

Ο Τάνακ θα περνούσε για λίγο στην πρωτοπορία έπειτα από την Amarante, τρίτη δοκιμασία της ημέρας. Σε αυτήν η Toyota θα έχανε και τον Κατσούτα ο οποίος είχε επαφή που του προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην πίσω δεξιά ανάρτηση.

Advertisement

Στην τελευταία ειδική (Paredes) του πρωινού σκέλους ο Τάνακ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα πίσω ελαστικά του και έχασε πολύ χρόνο. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της Paredes ο Οζιέ είχε την πρωτοπορία 13,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Τάνακ. Τρίτος είχε ανέβει ο Νεβίλ αν και απείχε 40 δευτερόλεπτα από τον teammate του στην Hyundai.

Οζιέ εναντίον Τάνακ

Έτσι έπειτα από τις ανατροπές του πρωινού σκέλους, η νίκη στην Πορτογαλία έγινε υπόθεση για δύο. Και συγκεκριμένα για τους Οζιέ και Τάνακ. Ο Εσθονός της Hyundai πήρε την πρώτη ειδική του απογεύματος και 14η του αγώνα, όντας 3,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Οζιέ.

Στο πέρασμα αυτό θα είχαμε και την εγκατάλειψη του Γκας Γκρίνσμιθ. Η 15η δοκιμασία θα πήγαινε και εκείνη στον Τάνακ ο οποίος έριξε την διαφορά του από τον Γάλλο της Hyundai στα 7,8 δευτερόλεπτα. Για τον Οζιέ η 37,42 χιλιομέτρων Amarante 2, θα ήταν η καθοριστική ειδική της τρίτης ημέρας του αγώνα. Σε αυτήν ο Γάλλος ανταπεξήλθε περίφημα, όντας 4,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Τάνακ.

Advertisement

Έτσι οι δύο μονομάχοι μπήκαν στις δύο τελευταίες δοκιμασίες με 11,9 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν. Τρίτος ήταν ο Νεβίλ με τους Σόρντο και Φουρμό να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ο Οζιέ διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του Τάνακ κατά 1,6 δευτερόλεπτα στην Paredes 2, προτελευταία ειδική της ημέρας.

Στην τελευταία ειδική της ημέρας ο Τάνακ μάζεψε κατά τι την διαφορά του από τον Οζιέ. Ωστόσο ο Γάλλος έκλεισε την ημέρα επικεφαλής. Ο Εσθονός θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει αύριο στις τέσσερις ειδικές της Super Sunday. Θα μπορέσει ο Τάνακ να πετύχει την πρώτη του νίκη έπειτα από την επιστροφή του στην Hyundai;