Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πολωνίας: Ο Ροβάνπερα θριαμβεύει (+video)

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Πολωνίας: Ο Ροβάνπερα θριαμβεύει (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πολωνίας: Ο Ροβάνπερα θριαμβεύει (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβάνπερα κατέκτησε την 13η νίκη της καριέρας του στο WRC με μία μνημειώδη επίδοση στην Πολωνία. Ο δεύτερος Έβανς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Πριν την έναρξη του Ράλλυ Πολωνίας τα πράγματα δεν έδειχναν ιδιαιτέρως ευνοϊκά για την πρωταθλήτρια ομάδα των τελευταίων ετών. Το ατύχημα του Οζιέ την Τρίτη είχε θέσει τον Γάλλο πολυπρωταθλητή εκτός μάχης.

Η Toyota αναγκάστηκε να φωνάξει την τελευταία στιγμή τον Κάλε Ροβάνπερα στη θέση του Οζιέ. Η λογική υπαγόρευε ότι καθώς ο Ροβάνπερα δεν είχε κάνει προετοιμασία για τον αγώνα, θα λειτουργούσε κυρίως υποστηρικτικά στον Έβανς. Εξάλλου ο Ουαλλός είναι εκείνος ο οποίος δίνει τη μάχη για το πρωτάθλημα των οδηγών φέτος.

Αλλά ο Κάλε είχε διαφορετικά σχέδια. Οδηγώντας εμπνευσμένα από την πρώτη μέχρι την τελευταία ειδική, ο δις πρωταθλητής κατόρθωσε να πάρει μία μεγάλη νίκη. Ο μόνος που του αντιτάχθηκε σθεναρά ήταν ο επίσης εντυπωσιακός Αντρέας Μίκελσεν της Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Ο Νορβηγός ξεκίνησε την τελευταία ημέρα όντας μόλις 9,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβάνπερα στην γενική κατάταξη. Ωστόσο ένα κλαταρισμένο ελαστικό και η επακόλουθη ζημιά στο πλαίσιο του i20 του τον έθεσαν εκτός από τη μάχη για τη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Μίκελσεν κατόρθωσε να τερματίσει έκτος σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνει τους βαθμούς που κέρδισε το Σάββατο. Αλλά δυστυχώς για εκείνον έχασε την ευκαιρία για μία τιτανομαχία με τον Ροβάνπερα μέχρι τέλους.

Έτσι, ο Κάλε ηγήθηκε του Έβανς στο 1-2 της Toyota. Τρίτος τερμάτισε ο πολύ σταθερός Φουρμό με τον Νεβίλ να ανακάμπτει στην 4η θέση. Πολύ εντυπωσιακή η επίδοση του 5ου στην Πολωνία Σεσκς με Ford Puma. Οι Μούνστερ, Κατσούτα, Πάγιαρι (νικητής στο WRC2) και Σολμπεργκ τερμάτισαν πίσω από τον Μίκελσεν συμπληρώνοντας την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Super Sunday

Advertisement

Η Super Sunday εξελίχθηκε σε μάχη για δύο. Οι Τάνακ και Ροβάνπερα τα έδωσαν όλα στις 4 τελευταίες ειδικές για την τελική επικράτηση. Ο μεν πρώτος για να περιορίσει τη ζημιά από την εγκατάλειψή του το Σάββατο ενώ ο δεύτερος για επισφραγίσει την κυριαρχία του.

Ο Τανακ κέρδισε τις δύο πρώτες δοκιμασίες ενώ ο Ροβάνπερα την τρίτη. Έτσι, ο Εσθονός μπήκε στην Power Stage έχοντας προβάδισμα 2,7 δευτερολέπτων επί του οδηγού της Toyota. Οι Φουρμό, Έβανς, Νεβίλ, Σεσκς και Κατσούτα συμπλήρωναν την βαθμολογούμενη επτάδα πριν την τελευταία ειδική του αγώνα.

Advertisement

Ο Νεβίλ κέρδισε την Power Stage με τους Τάνακ, Ροβάνπερα, Φουρμό και Κατσούτα να συμπληρώνουν την βαθμολογούμενη πεντάδα. Κατά συνέπεια ο Τάνακ επικράτησε του Ροβάνπερα στην μάχη της Super Sunday. Παρά ταύτα ο Φιλανδός είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην Πολωνία με 27 βαθμούς.

Ο Έβανς πήρε 17 βαθμούς, ο Νεβίλ 14 και ο Τάνακ 11. Έτσι, στην βαθμολογία των οδηγών ο Νεβίλ προηγείται με 136 βαθμούς. Ο Έβανς πέρασε δεύτερος με 121 ενώ τρίτος είναι ο Τάνακ με 115.