Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Λετονίας: Τρεις στις πέντε για Ροβάνπερα (+video)

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Λετονίας: Τρεις στις πέντε για Ροβάνπερα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Λετονίας: Τρεις στις πέντε για Ροβάνπερα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβάνπερα μπορεί να έχει συμμετάσχει μόνο σε πέντε αγώνες φέτος. Ωστόσο έπειτα από την επικράτησή του και στη Λετονία έχει τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα από οποιονδήποτε άλλο!

Advertisement
Advertisement

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο υπερταλαντούχος νεαρός Φιλανδός. Ο Ροβάνπερα έχει κερδίσει σε τρία από τα πέντε Ράλλυ που έχει συμμετάσχει φέτος. Δύο νίκες έχει ο Οζιέ, ο οποίος επίσης δεν συμμετέχει πλήρως φέτος.

Με άλλα λόγια τα πέντε από τα οκτώ Ράλλυ που έχουν γίνει φέτος έχουν καταλήξει στα χέρια των δύο αυτών οδηγών. Παράλληλα οι Νεβίλ και Τάνακ που μάχονται για το πρωτάθλημα έχουν από μία μόνο νίκη. Μία νίκη έχει και ο Λάπι, ενώ ο Έβανς που θεωρητικά είναι η αιχμή του δόρατος της Toyota φέτος δεν έχει κερδίσει ακόμη.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το τι θα συνέβαινε φέτος εάν ο Κάλε συμμετείχε πλήρως. Κατά πάσα πιθανότητα θα γράφαμε τώρα ότι οδεύει προς το τρίτο του πρωτάθλημα. Ωστόσο ο Ροβάνπερα αποφάσισε μάλλον να… δώσει και σε κάποιον άλλον την ευκαιρία για το πρωτάθλημα οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Από τους τρεις οδηγούς (Νεβίλ, Τάνακ και Έβανς) που έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο, ο Νεβίλ έχει κάνει μέχρι στιγμής την καλύτερη συνολικά σεζόν. Ο Τάνακ είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος στους τελευταίους αγώνες, ενώ ο Έβανς χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των Hyundai.

Εάν θα έπρεπε να ποντάρουμε σε κάποιον από τους τρεις, μάλλον θα βάζαμε τα λεφτά μας στον Τάνακ. Τόσο λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας του, όσο και του ότι στους τελευταίους αγώνες δείχνει να έχει πάρει τον αέρα τόσο του i20 όσο και του Νεβίλ.

Εξίσου αμφίρροπα είναι τα πράγματα και στους κατασκευαστές. Η Hyundai παίρνει περισσότερους βαθμούς από ότι η Toyota από τους βασικούς της οδηγούς. Ωστόσο δεν μπορείς να ξεγράψεις τους Ιάπωνες όταν οι… γκεστ οδηγοί τους λέγονται Ροβάνπερα και Οζιέ!

Super Sunday

Advertisement

Σε μάχη για τρεις εξελίχθηκε η Super Sunday της Λετονίας. Η πρώτη από τις τέσσερις ειδικές της πήγε στον Οζιέ. Ο Τάνακ πήρε τις δύο επόμενες και μπήκε στην Power Stage έχοντας σημειώσει τον ίδιο συνολικά χρόνο με τον Γάλλο της Toyota.

Χάρη στην επίδοσή του αυτή ο Εσθονός είχε μειώσει σημαντικά την διαφορά του και από τον Σεσκς. Μόλις 4,6 δευτερόλεπτα χώριζαν τους δύο οδηγούς πριν την τελευταία ειδική.

Advertisement

Στην μάχη για την κορυφή της Super Sunday, όμως, ήταν και ο Ροβάνπερα. Ο Φιλανδός ήταν μόλις 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τους Οζιέ και Τάνακ κα κανείς δεν τον ξέγραφε.

Εν τέλει η Power Stage εξελίχθηκε σε μία συγκλονιστική μάχη μεταξύ των Τάνακ και Οζιέ, με τον Εσθονό να επικρατεί για μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου! Έτσι ο Τάνακ κέρδισε και τους 5 βαθμούς της ειδικής αλλά και τους 7 της Super Sunday. Επιπλέον ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου προσπερνώντας τον Σεσκς.

Η βαθμολογία

Έτσι η συνολική βαθμολογική συγκομιδή για τους οδηγούς στην Λετονία έχει ως εξής: Ροβάνπερα- 23 βαθμοί, Οζιέ-25 βαθμοί, Τάνακ- 22 βαθμοί, Σεσκς-13 βαθμοί, Φουρμό- 10 βαθμοί, Έβανς– 11 βαθμοί και Νεβίλ- 9 βαθμοί.

Advertisement

Στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Νεβίλ προηγείται με 145 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση έχει περάσει ο Τάνακ με 137 ενώ τρίτος είναι ο Έβανς με 132. Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ κέρδισε στην κατηγορία WRC2. Επόμενος αγώνας είναι το Ράλλυ Φιλανδίας μεταξύ 31ης Ιουλίου και 4ης Αυγούστου