Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Λετονίας: Ροβάνπερα εναντίον Σεσκς (+video)

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Λετονίας: Ροβάνπερα εναντίον Σεσκς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Λετονίας: Ροβάνπερα εναντίον Σεσκς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβάνπερα έκλεισε επικεφαλής την δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Λετονίας. Ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο τοπικός ήρωας Μάρτιν Σεσκς.

Advertisement
Advertisement

Ο 24χρονος Λετονός οδηγεί για πρώτη φορά στο Ράλλυ της πατρίδας του το υβριδικό Puma εντυπωσιάζοντας με τον ρυθμό του. Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε δύο δοκιμασίες και απέχει 15,7 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο Ροβάνπερα.

«Είναι καταπληκτικό» δήλωσε ο Σεσκς που προηγείται για 5,9 δευτερόλεπτα του τρίτου Οζιέ. «Η χθεσινή και η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις δύο επόμενες» συμπλήρωσε.

Αλλά ιδιαίτερη συναισθηματική αξία έχει η συμμετοχή στο Ράλλυ Λετονίας και για τον Ροβάνπερα. Σε αυτόν τον αγώνα ο Φιλανδός είχε κάνει το ντεμπούτο του όταν ήταν μόλις 12 ετών! Ο Κάλε οδήγησε και σήμερα φανταστικά κατακτώντας τις τέσσερις από τις επτά δοκιμασίες.

Advertisement
Advertisement

Ο Οζιέ ήταν ταχύτερος στην 5η ειδική του αγώνα και θα προσπαθήσει αύριο να ξεπεράσει τον Σεσκς πρώτα και έπειτα να προβληματίσει τον Ροβάνπερα για τη νίκη. «Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Ας δούμε τι θα μας φέρει η αυριανή ημέρα» δήλωσε ο Γάλλος. Οι Κατσούτα και Φουρμό συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Δύσκολη ημέρα για τους διεκδικητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους τρεις -θεωρητικά- διεκδικητές του τίτλου δεν είχε μία καθαρή δεύτερη ημέρα. Ο Τάνακ ήταν έκτος, 13,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Έβανς.

Ο Νεβίλ τελείωσε την ημέρα μόλις 9ος, έχοντας το δυσάρεστο έργο του… καθαριστή δρόμου για τους υπόλοιπους. «Δεν ξέρω τι να πω. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» είχε δηλώσει ο Βέλγος μετά την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους.

Advertisement

Φυσικά ο Νεβίλ θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει αύριο και να εξασφαλίσει πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Ωστόσο παρόμοιος θα είναι ο στόχος και των Τάνακ-Έβανς. Τέλος, στο WRC2 πρωτοπόρος είναι ο Σόλμπεργκ, με τους Χεϊκίλα και Πάγιαρι πίσω του.

Η τρίτη ημέρα του Ράλλυ Λετονίας περιλαμβάνει οκτώ ειδικές. Θα κρατήσει ο Ροβάνπερα τα πρωτεία ή ο Σεσκς μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις; Επιπλέον, ποια θα είναι η απάντηση των τριών διεκδικητών του τίτλου;

Advertisement