Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πόσο κοστίζει (μόνο η συμμετοχή) για να τρέξεις στο Ράλλυ Ακρόπολις;

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει (μόνο η συμμετοχή) για να τρέξεις στο Ράλλυ Ακρόπολις;

ΑΓΩΝΕΣ

Πόσο κοστίζει (μόνο η συμμετοχή) για να τρέξεις στο Ράλλυ Ακρόπολις;

ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες ράλλυ κοστίζουν και όσοι συμμετέχουν πρέπει να πληρώσουν… πολλά χρήματα απλά και μόνο για να εμφανιστεί το όνομά τους στη λίστα συμμετοχών!

Advertisement
Advertisement

Η συμμετοχή σε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα πληρώματα που λαμβάνουν μέρος έχουν τεράστια εμπειρία και σίγουρα ξεχωρίζουν έναντι του ανταγωνισμού. Αυτό ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό για το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας αγώνας που προσμετρά στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλλυ του πλανήτη και θεωρείται πολύ απαιτητικός.

Αυτό έχει να κάνει, όχι γιατί διεξάγεται σε χωμάτινες επιφάνειες αλλά γιατί οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ σκληρές και πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν κινούνται με τόσο υψηλές ταχύτητες, σε αυτές.

Για να τρέξει κάποιος οδηγός δεν είναι απαραίτητο μόνο το ταλέντο αλλά θα πρέπει να διαθέτει και αρκετά χρήματα ή να στηρίζεται από μεγάλους χορηγούς. Η συμμετοχή σε όλον τον αγώνα και η υποστήριξη από αγωνιστική ομάδα μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές;

Advertisement
Advertisement

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράβολο συμμετοχής το οποίο καλούνται να πληρώσουν όσοι συμμετέχουν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ακρόπολις, οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τα πληρώματα, είτε αυτά είναι αλλοδαπά είτε Ελληνικά ή Κυπριακά.

Επίσης οι τελικές τιμές διαμορφώνονται και από το γεγονός, αν οι συμμετέχοντες τοποθετήσουν στα οχήματά τους συγκεκριμένες προαιρετικές διαφημίσεις ή όχι.

Έκπτωση σε Έλληνες και Κύπριους

Για τους αλλοδαπούς ιδιώτες οδηγούς το παράβολο συμμετοχής κοστίζει 5.865 ευρώ ενώ για τις αγωνιστικές ομάδες φτάνει τις 7.192 ευρώ. Οι εν λόγω τιμές αφορούν στα αγωνιστικά που έχουν προαιρετικές διαφημίσεις του οργανωτή. Αν τα αλλοδαπά πληρώματα δεν έχουν προαιρετικές διαφημίσεις τότε το κόστος ανεβαίνει και διαμορφώνεται ως εξής: Για τους ιδιώτες οδηγούς το ποσό φτάνει τις 8.060 ευρώ ενώ για τις αγωνιστικές ομάδες το παράβολο συμμετοχής αγγίζει τις 9.796 ευρώ.

Advertisement

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα που ισχύουν για τα Ελληνικά και Κυπριακά πληρώματα. Για αυτούς που θα τοποθετήσουν διαφημίσεις της οργάνωσης στο αγωνιστικό τους αυτοκίνητο, το ποσό του παραβόλου για τους ιδιώτες οδηγούς μεταφράζεται σε 3.100 ευρώ ενώ αντίστοιχα για τις αγωνιστικές ομάδες σε 4.650 ευρώ.

Με ή χωρίς… διαφημίσεις;

Για τα Ελληνικά και Κυπριακά πληρώματα που δεν έχουν προαιρετικές διαφημίσεις του οργανωτή στα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα, οι τιμές μόνο του παραβόλου συμμετοχής έχουν ως εξής:

Advertisement

Οι ιδιώτες οδηγοί πληρώνουν 4.650 ευρώ ενώ οι αγωνιστικές ομάδες μόνο για το παράβολο συμμετοχής στο Ράλι Ακρόπολις θα πρέπει να πληρώσουν 6.975 ευρώ.