Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Indycar: Καραμπόλα και ο Ρομπ στον αέρα! (+video)

Ελλάδα 5:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Indycar: Καραμπόλα και ο Ρομπ στον αέρα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Indycar: Καραμπόλα και ο Ρομπ στον αέρα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικός ήταν ο τελευταίος γύρος του αγώνα στην πίστα της Αϊόβα για την Indycar series με καραμπόλα μονοθέσιων, εκ των οποίων ένα σηκώθηκε στον αέρα!

Advertisement
Advertisement

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο Αλεξάντερ Ρόσι έμεινε από καύσιμα βγαίνοντας από την στροφή 3. Ο Στινγκ-Ρέι Ρομπ που ακολουθούσε προσπάθησε να κινηθεί προς τα αριστερά για να τον αποφύγει. Ωστόσο δεν πρόλαβε να το πράξει εγκαίρως.

Το μονοθέσιο του Ρομπ ακούμπησε το πίσω μέρος εκείνου του Ρόσι και σηκώθηκε στον αέρα. Επιπλέον, τα μονοθέσια των Κάρμπεντερ και Κίρκγουντ που ακολουθούσαν επίσης βγήκαν εκτός πίστας. Χτύπησαν τόσο μεταξύ τους όσο και με τις μπαριέρες.

Ευτυχώς όλοι οι οδηγοί βγήκαν καλά από τα μονοθέσια τους. Ο Στινγκ-Ρέι Ρομπ, ωστόσο, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο οδηγός που… απογειώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα έχει τις αισθήσεις του και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Άλλο ένα δείγμα τις τεράστιας προόδου που έχει γίνει στον τομέα της παθητικής ασφάλειας στους αγώνες αυτοκινήτου.

Για την ιστορία, νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γουίλ Πάουερ. Ήταν η 43η νίκη της καριέρας του Πάουερ χάρη στην οποίαν πλησίασε την βαθμολογία τον πρωτοπόρο Άλεξ Παλού.