Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ηλεκτρική η επόμενη γενιά των αγωνιστικών NASCAR;

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική η επόμενη γενιά των αγωνιστικών NASCAR;

ΑΓΩΝΕΣ

Ηλεκτρική η επόμενη γενιά των αγωνιστικών NASCAR;

ΑΓΩΝΕΣ

Το NASCAR παρουσίασε ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό σε πρωτότυπη μορφή, γνωστοποιώντας ορισμένες σκέψεις του για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Παρότι σκοπεύει να τιμήσει την ιστορία του με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να συνεχίσει με αυτούς στα αγωνιστικά του για όσο είναι δυνατόν, το NASCAR, σε συνεργασία με την ABB, παρουσίασαν μία πρωτότυπη εκδοχή ηλεκτρικού αγωνιστικού.

Το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τους τρεις κατασκευαστές που συμμετέχουν στο NASCAR Cup Series, που είναι οι Chevrolet, Ford και Toyota.

Το πρωτότυπο λοιπόν, εφοδιάζεται με μπαταρία 78 kWh η οποία τροφοδοτεί τρεις ηλεκτροκινητήρες που η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 1.360 ίππους. Τα δύο μοτέρ τοποθετούνται στον πίσω άξονα, ενώ και τα τρία έχουν λειτουργία STARD UHP 6-Phase, ακριβώς όπως και ο νικητής του φετινού Pikes Peak, Ford F-150 Lightning SuperTruck.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης είναι ολοκαίνουριο, ωστόσο το σασί είναι απλώς ένα τροποποιημένο NextGen. Τιμόνι, ανάρτηση, φρένα και τροχοί έχουν όλα παρθεί από τα παρόντα αγωνιστικά του NASCAR Cup Series.

Συνεπώς, λίγα σημεία του ξεχωρίζουν σχεδιαστικά, όπως το αμάξωμα που είναι από σύνθετο υλικό, η κλειστή κάθετη μάσκα, η μεγάλη πίσω αεροτομή και ο εξίσου μεγάλος διαχύτης.

Παρότι πολλοί άρχισαν να πιστεύουν ότι αυτό είναι το κοντινό μέλλον του NASCAR, η διοργανώτρια αρχή φρόντισε να μην υπάρξει παρανόηση, τινίζοντας ότι «Είμαστε δεσμευμένοι με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τον ιστορικό τους ρόλο στους αγώνες.

Advertisement

«Ωστόσο, έχουμε δεσμευτεί και να εκπέμπουμε λιγότερο άνθρακα, μειώνοντας το αποτύπωμά μας στο μηδέν μέχρι το 2035, μέσω του εξηλεκτρισμού και άλλων καινοτόμων λύσεων» αναφέρει το NASCAR.

Στο πλαίσιο του τελευταίου στόχου, οι ιθύνοντες των αγώνων stock cars αναμένεται σε συνεργασία με την ABB να διαθέσουν περισσότερους φορτιστές και να χρησιμοποιήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε όλες τις πίστες και τις εγκαταστάσεις τους μέχρι το 2028.

Advertisement