Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

ΑΓΩΝΕΣ

Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

ΑΓΩΝΕΣ

Στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου είναι οι, Δημήτρης Μιχελακάκης, Κατερίνα Χαλιβελάκη, Σταμάτης Κατσίμης και Γιάννης Παπαδημητρίου

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα έχουν χάσει την αίγλη τους τα τελευταία χρόνια. Οι συμμετοχές έχουν μειωθεί, τα καλά αυτοκίνητα είναι μετρημένα στα δάχτυλα, νέοι οδηγοί δεν πλησιάζουν ούτε απ’ έξω και το θέαμα δεν είναι το αναμενόμενο. Είναι ξεκάθαρο πως η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έκανε ότι ήταν δυνατό για να μείνει στην αφάνεια, ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ξεμείναμε και από… ράλι Ακρόπολις.

Μέσα σε όλη αυτήν την τρικυμία έκανε την εμφάνισή του και η πανδημία που ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Ωστόσο όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αποτελέσουν καμία δικαιολογία γιατί όταν υπάρχει στόχος και όραμα όλα μπορούν να συμβούν. Το σίγουρο είναι πως οι μήνες πέρασαν, όσες προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι για αναβάθμισή του σπορ δεν είδαν φως και το μόνο που είδαμε ήταν κόντρες, προσωρινές διοικήσεις και μία υποβάθμιση του σπορ που δεν έχουμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει φως στο τούνελ;

Και ενώ βρισκόμασταν ήδη κάτω από τον… πάτο, η είδηση της επαναφοράς του Ράλι Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC άλλαξε την ψυχολογία και έδωσε άλλον αέρα στην οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πλέον τα δεδομένα φαίνεται πως είναι έτοιμα να αλλάξουν και με τις επερχόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Μαΐου.

Τα ονόματα τεσσάρων υποψηφίων που φιγουράρουν στη λίστα αφορά στους, Δημήτρη Μιχελακάκη, Κατερίνα Χαλιβελάκη, Σταμάτη Κατσίμη και Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι τέσσερις θα δώσουν τη δική τους μάχη για ένα καλύτερο αύριο, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την ψήφο που θα δώσουν τα 29 Σωματεία. Ποιοι είναι όμως οι τέσσερις υποψήφιοι;

Advertisement

Δημήτρης Μιχελακάκης
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΜΑΕ που διοικούσε για πέντε χρόνια. Έχει κατηγορηθεί για πολλά, έχει έρθει σε ρήξη με πολλούς ανθρώπους από το χώρο των αγώνων ενώ στα χέρια του «έσκασε» η βόμβα της αποχώρησης του Ακρόπολις ακόμα και από το ERC. Πρόεδρος που θεωρούσε εχθρούς ακόμα και τους δημοσιογράφους με αποκορύφωμα την συνέντευξη Τύπου για την αποχώρηση του Ακρόπολις, όπου σε ερωτήσεις που του έγιναν αποχώρησε επιδεικτικά.

Advertisement

Κατερίνα Χαλιβελάκη
Υποψήφια πρώτη φορά για τη θέση της Προέδρου, είναι σύζυγος του Μανώλη Χαλιβελάκη, πρώην προέδρου της ΟΜΑΕ και ιδρυτικό στέλεχος της Ομοσπονδίας. Διαχειρίζεται το Σωματείο ΑΣΜΑ, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και έχει φάει τους αγώνες με το… κουτάλι. Είναι από τις λίγες που ξέρουν τι σημαίνει μηχανοκίνητος αθλητισμός (πηγή φωτό: 4τροχοί).

Advertisement

Σταμάτης Κατσίμης
Η έκπληξη της υποψηφιότητας του νεαρού σε ηλικία οδηγού αγώνων ο οποίος κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος. Νέο πρόσωπο που θα έχει σίγουρα καινούργιες ιδέες και θα φέρει φρεσκάδα στη διοίκηση. Μπορεί να μην έχει εμπειρία αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει να τρέξει και να δείξει κάτι διαφορετικό.

Γιάννης Παπαδημητρίου
Ο πρωταθλητλης Ελλάδος 2020 με βαρύ παλμαρέ, πολλές συμμετοχές σε αγώνες του εξωτερικού, τεράστια εμπειρία και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Είναι το πρόσωπο που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι μπορεί να δώσει άλλον αέρα στην Ομοσπονδία και να αλλάξει τα δεδομένα.

Ποιος έχει το προβάδισμα;

Η έρευνα του Newsauto έδειξε πως ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει τον πρώτο λόγο για τη θέση του προέδρου στην ΟΜΑΕ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τουλάχιστον 15 Σωματεία (πάνω από το 50%) τάσσονται υπέρ του ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Δημήτρης Μιχελακάκης που έχει δίπλα του 7-8 Σωματεία. Η Κατερίνα Χαλιβελάκη ακολουθεί με 4-5 ενώ ο Σταμάτης Κατσίμης θα έχει τη στήριξη 1-2 Σωματείων.

Να σημειώσουμε πως η ψηφοφορία θα γίνει ηλεκτρονικά ενώ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές αναμένεται να κατατεθεί μήνυση από περίπου 20 Σωματεία για κακούργημα κατά των δύο πρώην διοικήσεων….

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!
Επίσκεψη Αυγενάκη, Σταϊκούρα στην Λαμία για το Ράλι Ακρόπολις
Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια σε αγώνα αυτοκίνητου – Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες