Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Ντα Κόστα φέρνει τη νίκη στην Porsche! (+video)

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ο Ντα Κόστα φέρνει τη νίκη στην Porsche! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Ντα Κόστα φέρνει τη νίκη στην Porsche! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτή τη φορά η νίκη του Ντα Κόστα επικυρώθηκε! Ο Πορτογάλος κέρδισε το δεύτερο e-prix του Βερολίνου, ενώ ο Νικ Κάσιντι διεύρυνε το προβάδισμά του στην βαθμολογία.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για τον Φέλιξ Ντα Κόστα. Ο Πορτογάλος είχε κερδίσει άλλον έναν αγώνα φέτος στο Μισάνο. Ωστόσο λίγες ώρες μετά την απονομή είχε ακυρωθεί για παρατυπία στον μηχανισμό του γκαζιού.

Αυτή τη φορά, όμως, οι αγωνοδίκες δεν στέρησαν την χαρά από τον οδηγό της Porsche. Έτσι, ο Πορτογάλος έφερε και επίσημα στην γερμανική ομάδα τη νίκη εντός έδρας έπειτα από έναν ακόμη συγκλονιστικό αγώνα. Δεύτερος, μπροστά από τον Όλιβερ Ρόουλαντ, τερμάτισε ο Νικ Κάσιντι ο οποίος πλέον προηγείται για 26 βαθμούς του Βερλάιν στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ο Γερμανός, teammate του Ντα Κόστα, είχε έναν επεισοδιακό αγώνα με αρκετές επαφές. Συγκεκριμένα, ο Βερλάιν είχε επαφή τόσο με τον Νόρμαν Νάτο της Andretti όσο και με τον πρωταθλητή Τζέικ Ντένις, ομόσταβλο του Νάτο.

Advertisement
Advertisement

Ο Βερλάιν ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τους δύο οδηγούς. Μετά τον αγώνα δήλωσε ότι επαφές μεταξύ μονοθέσιων που φέρουν την ίδια PU είναι ανεπίτρεπτες. Τον επεισοδιακό αγώνα του Γερμανού εκμεταλλεύτηκε φυσικά ο Κάσιντι. Ο Νεοζηλανδός, αν και ξεκίνησε από την δεύτερη θέση κατάφερε στα αρχικά στάδια του αγώνα να προσπεράσει τον poleman, Ντένις.

Έπειτα από τα attack modes ο Βρετανός βρήκε εαυτόν πίσω από τον Ρόουλαντ στους τελευταίους γύρους. Κατάφερε, όμως, να τον προσπεράσει και να πάρει μία πολύτιμη δεύτερη θέση. Ο αγώνας είχα και άλλες επαφές, με σημαντικότερη εκείνη των Νάτο (ξανά) και Φενεστράζ.

Επιπλέον, λόγω της χάραξης του σιρκουί οι εναλλαγές θέσεων ήταν συχνές λόγω της ευκολίας των προσπερασμάτων. Ωστόσο ο Ντα Κόστα διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα του και πήρε μία εξόχως σημαντική νίκη για εκείνον και την ομάδα του. Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε το διπλό e-prix της Σαγκάης.