Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Μεγάλη νίκη του Κάσιντι στο Portland (+video)

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Μεγάλη νίκη του Κάσιντι στο Portland (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Μεγάλη νίκη του Κάσιντι στο Portland (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Σε έναν δραματικό αγώνα ο Νικ Κάσιντι κατάφερε να πάρει τη νίκη έπειτα από μεγάλη εμφάνιση. Φωτιά στο πρωτάθλημα με τον Ντένις να παίρνει την πρωτοπορία.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός οδηγός της Avalanche Andretti είχε κατακτήσει και την pole του παρθενικού αγώνα στο Portland. Ωστόσο η ανώτερη στρατηγική του Κάσιντι επικράτησε τελικά στον αγώνα.

Βλέπετε αυτό το e-prix ήταν… ενεργοβόρο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φέτος. Έτσι η ανάγκη για οικονομία στην μπαταρία και η στιγμή χρήσης των attack modes ήρθαν στο προσκήνιο. Ο Κάσιντι παρά το ότι ξεκινούσε από τη μόλις 10η επέλεξε τα κατάλληλα χρονικά σημεία για να εκμεταλλευτεί τα boost του. Και σε έναν αγώνα στον οποίον είχαμε 403 (!) προσπεράσματα να αναδειχθεί τελικά νικητής.

Ο Ντένις τερμάτισε τελικά δεύτερος, μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Ντα Κόστα. Ο οδηγός της Porsche είχε κι εκείνος εξαιρετική στρατηγική. Έτσι κατόρθωσε από την 7η θέση εκκίνησης να ανέβει τελικά στο τρίτο σκαλί του podium.

Advertisement

Ο Πορτογάλος βρέθηκε, μάλιστα, αρκετές φορές στην πρωτοπορία του αγώνα. Μεγάλη εμφάνιση είχε και ο Μιτς Έβανς που τερμάτισε 4ος αν και ξεκινούσε μόλις 20ος!

Advertisement

Έπειτα από τα αποτελέσματα του Πόρτλαντ, ο Ντένις πέρασε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως η διαφορά που τον χωρίζει από τον δεύτερο Κάσιντι είναι μόλις ένας βαθμός. Ο Πασκάλ Βερλάιν έπεσε στην τρίτη θέση, 16 βαθμούς πίσω από τον Ντένις.

Απομένουν τέσσερις γύροι για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Τα πάντα, λοιπόν, θα κριθούν στους δύο διπλούς αγώνες της Ρώμης και του Λονδίνου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Ο Κάσιντι κατακτά το Μονακό!
Formula e: Ο Βερλάιν επιστρέφει στις νίκες! (+video)
Formula e: Ιστορική νίκη για την Maserati στην Τζακάρτα! (+video)