Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Αυτοκτονία Κάσιντι και νίκη Ντα Κόστα (+video)

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Αυτοκτονία Κάσιντι και νίκη Ντα Κόστα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Αυτοκτονία Κάσιντι και νίκη Ντα Κόστα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Νικ Κάσιντι έχασε μια χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει το πρωτάθλημα στο πρώτο e-prix του Πόρτλαντ με το λάθος του στον προτελευταίο γύρο. Και η νίκη πήγε για τρίτη φορά φέτος στον Ντα Κόστα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο από τα δύο e-prix που διεξάγονται στο Πόρτλαντ αυτό το Σαββατοκύριακο εξελισσόταν ονειρικά για τον Κάσιντι. Η διαχείριση της ενέργειας από την μπαταρία ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετική για τον Νεοζηλανδό.

Και με δέκα γύρους να απομένουν ο Κάσιντι πήρε την πρωτοπορία και έδειχνε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Ωστόσο το όνειρο του εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Δύο γύρους πριν το τέλος ο Κάσιντι έκανε αβίαστο λάθος το οποίο τον έστειλε στην 19η θέση της τελικής κατάταξης!

Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Έβανς. Ο οδηγός της Jaguar και teammate του Κάσιντι, όμως, τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων για την σύγκρουση που είχε στην εκκίνηση με τον Τζέικ Χιούζ.

Advertisement
Advertisement

Έτσι νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Φέλιξ ντα Κόστα. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Πορτογάλου στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Ο ομόσταβλός του στην Porsche και διεκδικητής του πρωταθλήματος, Πασκάλ Βερλάιν δεν τα πήγε το ίδιο καλά.

Ο Βερλάιν τερμάτισε μόλις 10ος. Έτσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αψυχολόγητο λάθος του Κάσιντι και να κλείσει τη μεταξύ τους διαφορά στην βαθμολογία.

Αύριο τα ξημερώματα διεξάγεται το δεύτερο e-prix στο Πόρτλαντ. Θα μπορέσει ο Κάσιντι να ανακάμψει ψυχολογικά έπειτα από το σοβαρό σημερινό του λάθος; Ή μήπως ο Βερλάιν θα έχει την απάντηση στον ρυθμό των Jaguar;