Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ford: Θα αναβιώσει η κόντρα της με την Ferrari στο Le Mans;

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Θα αναβιώσει η κόντρα της με την Ferrari στο Le Mans;

ΑΓΩΝΕΣ

Ford: Θα αναβιώσει η κόντρα της με την Ferrari στο Le Mans;

ΑΓΩΝΕΣ

Έπειτα από την ανακοίνωση της επιστροφής της στην F1 με την Red Bull το 2026, η Ford γλυκοκοιτάζει και τον φημισμένο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Είναι εξαιρετικά πιθανό η αμερικανική εταιρία να ετοιμάσει ένα αγωνιστικό για τον κορυφαίο αγώνα αντοχής. Έτσι θα αναβιώσει την κόντρα της με την Ferrari για πρώτη φορά από το 1969!

Η Ford -εταιρία που έχει συνδέσει το όνομά της με το παγκόσμιο motorsport- βρίσκεται σε μία περίοδο στην οποία συμμετέχει σχεδόν σε όλες της κορυφαίες κατηγορίες αγώνων. Από το WRC στο Ντακάρ και από τα NASCAR μέχρι τα Australian Supercars και το Pikes Peak, η Ford έχει επανέλθει δυναμικά και με αξιώσεις.

Φυσικά, η ανακοίνωση της επιστροφής της στην F1 με την Red Bull από το 2026 έχει κλέψει την παράσταση. Επιπλέον, η Ford συμμετέχει στην κατηγορία GT3 του WEC. Δεν έχει επιστρέψει, όμως, ακόμη σε κάποια από τις δύο κορυφαίες κατηγορίες των αγώνων αντοχής, LMH ή LMDh. Κάτι που πρέπει να συμβεί εφόσον η Ford επιθυμεί και πάλι να κερδίσει το Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Αυτό, όμως, ενδέχεται να αλλάξει σύντομα. «Πρέπει να έχουμε υπόψη μας όλες τις ευκαιρίες» δήλωσε ο Μαρκ Ράσμπρουκ, διευθυντής του τμήματος παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford. «Βλέπουμε πολλούς μεγάλους κατασκευαστές που συμμετέχουν είτε στην LMH ή στην LMDh κατηγορία. Και μελετάμε τα επόμενα μας βήματα. Δεν θα σας αποκαλύψω, όμως, ακόμη ποια θα είναι αυτά» συμπλήρωσε.

Η Ford είχε την ευκαιρία να συμπράξει με την Red Bull για την RB17 του Άντριαν Νιούι. Ωστόσο επέλεξε να επικεντρωθεί στην παραγωγή του δικού της hypercar, GT MkIV. «Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τις ρίζες μας και το αυθεντικό GT40» σημειώνει ο Ράσμπρουκ.

Ο CEO της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ είναι γνωστός θιασώτης των αγώνων ταχύτητας και στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες του Ράσμπρουκ. Ο τελευταίος, όμως, θέτει έναν περιορισμό. Να μην γίνουν οι 24 ώρες του Le Mans πλήρως ηλεκτρικές. «Δεν θα είχε νόημα κάτι τέτοιο. Πρέπει να είναι αυθεντικός μηχανοκίνητος αθλητισμός» υπογράμμισε ο Ράσμπρουκ.