Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Οζιέ πήρε τους Άγιους Θεόδωρους 2-τούμπαρε ο Έβανς!

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Οζιέ πήρε τους Άγιους Θεόδωρους 2-τούμπαρε ο Έβανς!

ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Οζιέ πήρε τους Άγιους Θεόδωρους 2-τούμπαρε ο Έβανς!

ACROPOLIS 2024

Ο Οζιέ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα των Αγίων Θεοδώρων το οποίο σημαδεύτηκε από την τούμπα -με χαμηλή ταχύτητα- του Έβανς. Συνεχίζει κανονικά ο Ουαλλός.

Advertisement
Advertisement

Ο Έβανς προσπαθεί από εχθές να μπει και πάλι εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας έπειτα από το καταστροφικό πρωινό του σκέλος εχθές. Και στους Άγιους Θεόδωρους 2 ο οδηγός της Toyota τα έδινε όλα ώστε να κερδίσει χρόνο.

Ωστόσο στο 17ο χιλιόμετρο της ειδικής κατά την προσέγγιση μία κλειστής δεξιάς, ο Έλφιν πάτησε μέσα σε ένα αυλάκι το οποίο αποσταθεροποίησε το Yaris. Το Toyota στάθηκε στιγμιαία στους τροχούς της αριστερής πλευράς αλλά στο τέλος προσγειώθηκε στην οροφή του. Ευτυχώς το τουμπάρισμα έγινε με λίγα χιλιόμετρα και το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

Για καλή του τύχη, μάλιστα, στο σημείο υπήρχαν θεατές οι οποίοι γύρισαν από… την καλή και πάλι το Yaris. Ο Έβανς περίμενε τον Οζιέ να τον προσπεράσει στο δρόμο, ώστε να μην παρεμποδίσει με σκόνη τον teammate του. Τελικά ολοκλήρωσε την διαδικασία. Αλλά είχε χάσει πολύ χρόνο και οι μηχανικοί της Toyota θα έχουν αρκετή δουλειά αύριο το πρωί, πριν την έναρξη της τελευταίας ημέρας του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Παρόμοια στιγμή είχε στο ίδιο σημείο με τον Έβανς και ο Τάνακ. Ωστόσο ο Εσθονός κατάφερε να το σώσει με χρήση τιμονιού και γκαζιού. Σημείωσε, μάλιστα, τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ειδικής, μόλις μισό δευτερόλεπτο χειρότερο από εκείνον του Οζιέ.

Όσο για τον πρωτοπόρο Νεβίλ, το δεύτερο πέρασμα των Αγίων Θεοδώρων ήταν χωρίς απρόοπτα. Ο Βέλγος οδήγησε με την ίδια στρατηγική που εφαρμόζει από την αρχή της ημέρας. Έτσι σημείωσε έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο χωρίς να πάρει υπερβολικά ρίσκα. Ο Βέλγος ήταν αναμενόμενα ταχύτερος του Σόρντο με το πληγωμένο i20 και μόλις 5,5 δευτερόλεπτα αργότερος του Οζιέ.

Με το βλέμμα στην υπερειδική

Με το δεύτερο πέρασμα των Αγίων Θεοδώρων τα πληρώματα ολοκλήρωσαν τις δοκιμασίες στις κλασικές ειδικές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024. Επόμενη και τελευταία για σήμερα δοκιμασία είναι, φυσικά, η υπερειδική στον Σ.Ε.Α. Σείριος η οποία ξεκινάει στις 21:05.

Advertisement

Στην κατηγορία RC1 η σειρά παραμένει Νεβίλ, Σόρντο, Οζιέ και Τάνακ. Τις υπόλοιπες έξι θέσεις της πρώτης δεκάδας έχουν καταλάβει αγωνιστικά της RC2 κατηγορίας. Το δεύτερο πέρασμα από τους Άγιους Θεόδωρους ήταν ατυχές για αρκετά πληρώματα της δεύτερης κατηγορίας. Οι Βίρβες, Μακέρλιν, Ζαλντιβάρ και Γιόνα είχαν όλοι τους κλαταρισμένα ελαστικά.

Έτσι οι Πάγιαρι (πρωτοπόρος στο WRC2), Βίρβες, Ροσέλ, Καγιετάνοβιτς, Λίναμε και Ζαλντιβάρ συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Ο Παναγιώτης Ρουστέμης σημείωσε τον 14ο καλύτερο χρόνο της ειδικής και παραμένει 15ος στην γενική κατάταξη πίσω από τον Έβανς! Αναμφίβολα μία εξαιρετική εμφάνιση για τον Παναγιώτη και τον συνοδηγό του, Χρήστο Μπακλώρη.

Advertisement