Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Η pole στην Porsche (+video)

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 Ώρες του Le Mans: Η pole στην Porsche (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Η pole στην Porsche (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Porsche Penske 963 #6 των Έστρε/Λότερερ/Φανθόρ κατάφερε την τελευταία στιγμή να πάρει την Hyperpole από τις Cadillac και θα ξεκινήσει πρώτη το Σάββατο τον 24ωρο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Οι εργοστασιακές Cadillac #2 και #3 έδειχναν να έχουν την ταχύτητα για να επιτύχουν τον καλύτερο χρόνο στην τελική φάση της χθεσινής μάχης για την pole. Ωστόσο η προσπάθεια του Έστρε ήταν καταπληκτική και δεν άφησε περιθώρια στην Cadillac #2.

Από την άλλη το αγωνιστικό της ομάδας με τον αριθμό #3 είχε επιλέξει να μείνει εκτός κατά το τελευταίο ημίωρο της διαδικασίας. Ο χρόνος που είχε σημειώσει ο Σεμαπστιέν Μπουρντέ από νωρίς είχε παραμείνει ο κορυφαίος για μεγάλο διάστημα και οι άνθρωποι της Cadillac θεωρούσαν ότι είχαν ήδη εξασφαλίσει την pole.

Από τις θέσεις 4 και 5 θα ξεκινήσουν οι δύο Ferrari 499P. Μπροστά θα είναι η περσινή νικήτρια Ferrari #51 των Πιερ Γκουίντι/Καλάντο/Τζιοβινάτσι. Την πρώτη εξάδα της κατηγορίας Hypercar συμπλήρωσε η Alpine A424 των Σατέν/Αψμπουργκ/Μιλεσί.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα φαβορί για την Hyperpole ήταν η BMW M Hybrid V8 των Φανθόρ/Μαρτσιέλο/Ουίτμαν. Ωστόσο ο Φανθόρ είχε έξοδο στην στροφή της Ινδιανάπολης με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της διαδικασίας. Έτσι η BMW #15 θα ξεκινήσει μόλις 24η.

Στην κατηγορία LMP2 η pole πήγε στον Ντελετράζ και την TF-ORECA GIBSON 07, ενώ στην κατηγορία GT3 η McLaren 720s GT3 της Inception Racing θα ξεκινήσει πρώτη. Η εκκίνηση του φημισμένου 24ωρου αγώνα θα δοθεί το Σάββατο στις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.