Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 ώρες Le Mans: Δεύτερη συνεχόμενη της Ferrari!(+video)

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 ώρες Le Mans: Δεύτερη συνεχόμενη της Ferrari!(+video)

ΑΓΩΝΕΣ

24 ώρες Le Mans: Δεύτερη συνεχόμενη της Ferrari!(+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το Le Mans έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόκκινο! Φέτος ήταν η σειρά της 499P #50 να πάρει πρώτη την καρό σημαία έπειτα από συγκλονιστική μάχη με τα Toyota και τις Porsche που κράτησε από την αρχή ως το τέλος.

Advertisement
Advertisement

Ο δεύτερος συνεχόμενος θρίαμβος των Ιταλών στο Le Mans έρχεται να πιστοποιήσει την φανταστική δουλειά που γίνεται στο Μαρανελο σε συνεργασία με την κορυφαία ομάδα του χώρου AF Corse. Η Ferrari #51 ήρθε τρίτη πίσω από το Toyota #7.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη των φετινών 24 ωρών στο Le Mans. Σε έναν αγώνα ο οποίος σημαδεύτηκε από τις ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες η νίκη παρέμενε προς διεκδίκηση ακόμη και λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Έπειτα από τις πολλές ανατροπές κατά τη διάρκεια του νυχτερινού σκέλους, οι Porsche και Toyota είχαν κερδίσει έδαφος έναντι των Ferrari. Ωστόσο το αυτοκίνητο ασφαλείας που προκλήθηκε από την έξοδο της Vantage LMGT3 έβαλε και πάλι τις εργοστασιακές Ferrari στο παιχνίδι.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε εξαιρετικά stints των οδηγών τους, οι δύο Ferrari κατόρθωσαν να κρατήσουν επαφή με την κορυφή. Και δύο ώρες πριν το τέλος του αγώνα, πέρασαν εγκαίρως στα βρόχινα ελαστικά όταν ξεκίνησε να βρέχει και πάλι στην πίστα.

Ωστόσο η Ferrari #50 αντιμετώπισε δύο προβλήματα. Το ένα με την δεξιά πόρτα η οποία δεν είχε κλείσει στο τελευταίο της pit-stop. Το δεύτερο ήταν η επαφή που είχε με το Toyota #8 του Μπρέντον Χάρτλεϊ.

Με λιγότερες από δύο ώρες να απομένουν οι δύο Ferrari ήταν στο 1-2 με το Toyota #7 πίσω τους. Η πρώτη εξάδα συμπληρωνόταν από τις Cadillac #2, Porsche #6 και Toyota #8. Και τα έξι αγωνιστικά παρέμεναν στο παιχνίδι της νίκης καθώς το έκτο απείχε λιγότερο από ένα λεπτό από το πρώτο.

Advertisement

Μόλις η Ferrari #50 θα έμπαινε στα pits για να διορθωθεί το πρόβλημα με την πόρτα, το Toyota #7 θα έπαιρνε την πρωτοπορία. Εν τω μεταξύ η βροχόπτωση συνεχιζόταν στην πίστα δυσκολεύοντας τις συνθήκες για τους οδηγούς.

Στο τελος, όμως, η Ferrari #50 κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις προκλήσεις και να πάρει μια μεγάλη νίκη. Τον δεύτερο συνεχόμενο θρίαμβο των Ιταλών ολοκλήρωσε το αδελφό αγωνιστικό #51 με την τρίτη θεση.

Advertisement