Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Land Rover Discovery Sport PHEV & Range Rover Evoque PHEV: Πολυτελείς και καθαρές μετακινήσεις

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover Discovery Sport PHEV & Range Rover Evoque PHEV: Πολυτελείς και καθαρές μετακινήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Land Rover Discovery Sport PHEV & Range Rover Evoque PHEV: Πολυτελείς και καθαρές μετακινήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η εταιρεία που δημιούργησε και εν πολλοίς έδωσε τον τόνο στην έξαρση των πάσης φύσεως SUV δίνει και σήμερα το παρών στις ηλεκτρικές εξελίξεις με δύο πολύ ενδιαφέροντα όσο και άκρως ελκυστικά σε εμφάνιση μοντέλα, με ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα για εταιρική χρήση. 

Advertisement
Advertisement

Το εισαγωγικό μοντέλο στη γκάμα της Land Rover, το Discovery Sport, διατίθεται με Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, με κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που το φέρνουν σε πλεονεκτική θέση ως επιλογή για εταιρικό όχημα. Βασίζεται σε έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1.500 κυβικών και 200 ίππων ο οποίος πέρα από την τεχνολογική του υπεροχή, αποτελεί και ένα σημαντικό εμπορικό ατού για το αυτοκίνητο, ιδίως στις εταιρικές πωλήσεις, καθώς χάρη στον μικρό του κυβισμό απαλλάσσεται από τον φόρο πολυτελείας.

Ο βενζινοκινητήρας αυτός συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στους 309 ίππους και τα 540 Nm, νούμερα που εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις στο Plug-in υβριδικό Discovery Sport (0-100 χλμ/ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 209 χλμ./ώρα). Η μπαταρία του συστήματος είναι χωρητικότητας 15,0 kWh η οποία παρέχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 55 χιλιομέτρων με μάξιμουμ ταχύτητα τα 135 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση φθάνει στα μόλις 2,0 l/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα βρίσκονται στα 44 gr/km, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί ελεύθερα στον Δακτύλιο, ενώ απαλλάσσεται και από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

 

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά το νέας γενιάς Discovery Sport PHEV είναι ένα άμεσα αναγνωρίσιμο Land Rover, με δυναμική σχεδίαση και σοφιστικέ γραμμές που τονίζουν τον premium χαρακτήρα του στην άσφαλτο αλλά και τις μοναδικές off road ικανότητές του.

Το εσωτερικό με την ιδιαίτερη όσο και χαρακτηριστική σχεδίασή του αποτελεί ένα επιπλέον ατού του Discovery Sport και ξεχωρίζει τόσο με τα εξαιρετικής ποιότητας στοιχεία του όσο και με τον πλούσιο εξοπλισμό του.

Advertisement

Το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment Pivo Pro διαθέτει πληθώρα συστημάτων και ένα πολύ εύκολο μενού, ενώ ο εξοπλισμός για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού περιλαμβάνει όλα όσα ζητά κανείς σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Ξεχωριστής μνείας χρήζουν οι κορυφαίοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές (στα 780 λίτρα!), καθώς και η δυνατότητα για επταθέσια διάταξη, στοιχεία που το καθιστούν ιδανική επιλογή για τα στελέχη εταιρειών όχι μόνο για τις επαγγελματικής φύσης μετακινήσεις τους αλλά και για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των οικογενειών τους. Με τιμή εκκίνησης τα 43.253 ευρώ (Λ.Τ.Π.Φ.) το φορολογητέο εισόδημα που προκύπτει είναι μόλις 130 ευρώ, στοιχείο που σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του ικανότητες και το βαρύ όνομα της εταιρίας, προσθέτει ένα ακόμα ουσιαστικό παράγοντα για την επιλογή του ως εταιρικό όχημα.

Advertisement

Η δεύτερη αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή Plug-in υβριδικού στην γκάμα της εταιρίας, ιδίως για εταιρική χρήση, είναι το νέο Range Rover Evoque PHEV. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κερδίζει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του, παραμένοντας μία μοναδική περίπτωση στην κατηγορία των premium SUV, καθώς συνδυάζει κορυφαίο στιλ με πολυτέλεια και εξαιρετικές ικανότητες, σε κάθε είδους διαδρομή, on και off road. Το υβριδικό σύστημα είναι το ίδιο με αυτό του Discovery Sport, χρησιμοποιώντας και αυτό την Premium Transverse Architecture της Land Rover, η οποία έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να συνδυαστεί με υβριδικά συστήματα.

Advertisement

Η μπαταρία των 15,0 kWh και στην περίπτωση του Evoque είναι καλά προστατευμένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, χωρίς να επιδρά στους διαθέσιμους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. H κατανάλωση καυσίμου ορίζεται στα 2,0 λίτρα/100 χλμ. ενώ η ηλεκτρική αυτονομία μπορεί να φθάσει έως και τα 55 χιλιόμετρα. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί από 6 ώρες και 42 λεπτά σε οικιακό ρεύμα με καλώδιο Mode 2, ή σε 1 ώρα και 24 λεπτά σε wallbox των 7 kW (AC). Για ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση αρκούν μόλις 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή των 32 kW (DC) για να φθάσει η μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της. Το υβριδικό σύστημα της Land Rover διαθέτει επίσης και ένα έξυπνο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος. Οι πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 της τάξης των 44 g/km το απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας ενώ επιτρέπουν και την ελεύθερη κυκλοφορία του στον Δακτύλιο, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για τον σύγχρονο επαγγελματία.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την ειδική εφαρμογή InControl Remote της Land Rover η οποία επιτρέπει στον οδηγό να είναι συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του, να παρακολουθεί εξ αποστάσεως την κατάσταση της φόρτισης και να δίνει εντολές ώστε να προετοιμαστεί η θερμοκρασία της μπαταρίας και της καμπίνας πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι. Το νέο Εvoque Plug-in hybrid συνιστά μία ιδανική επιλογή αυτοκινήτου για στελέχη εταιρειών, χάρη στον premium χαρακτήρα και το κύρος του, την πρακτικότητα του αλλά και την ικανότητά του να καλύπτει κάλλιστα όλο το φάσμα των επαγγελματικών αλλά και οικογενειακών μετακίνησεων. Με στυλ, ασφάλεια αλλά και fun to drive.

Με μόλις 180 ευρώ φορολογητέο εισόδημα στην τιμή εκκίνησης των 44.399 ευρώ (Λιανική Τιμή Προ Φόρων), και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα (χωρίς δακτύλιο, δίχως φόρο πολυτελείας, απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας), το νέο Evoque PHEV με το ιστορικά καταξιωμένο pedigree και την ακαταμάχητη urban chic εμφάνισή του έχει όλα τα εφόδια να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πωλήσεις premium εταιρικών οχημάτων.