Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 3008 2024

Peugeot 3008: Το next level του σχεδιασμού στα premium SUV

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 3008: Το next level του σχεδιασμού στα premium SUV

PEUGEOT 3008 2024

Peugeot 3008: Το next level του σχεδιασμού στα premium SUV

PEUGEOT 3008 2024

Η Peugeot με το νέο 3008 δημιουργεί ένα πολύ φινετσάτο σχήμα γεμάτο δυναμισμό και αισθητική υπεροχή, υποστηρίζοντας στο μέγιστο βαθμό την premium διάστασή του.

Advertisement
Advertisement

Πως μπορείς να αντικαταστήσεις ένα αυτοκίνητο που ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρο και μοντέρνο; Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό που να αλλάξει την εικόνα ενός εμβληματικού μοντέλου όπως το 3008 και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο

Για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της Peugeot το εγχείρημα της παρουσίασης ενός νέου 3008 έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο. Όμως οι Γάλλοι, ,όπως έχουν αποδείξει με όλα τα πρόσφατα μοντέλα τους, φαίνεται ότι βρίσκονται σε φοβερή φόρμα και σε μία κατάσταση βιομηχανικής αυτοπεποίθησης, που κατάφεραν τελικά να φτιάξουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό διάδοχο.

Το νέο 3008 είναι πλέον γεγονός. Και δείχνει από κάθε γωνιά του ένα αυτοκίνητο που ήρθε όχι μόνο για να ξεχωρίσει και να κυριαρχήσει στην κατηγορία του. Αλλά και για να αποτελέσει το αισθητική και σχεδιαστικό μέτρο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αγορά των σύγχρονων SUV.

Advertisement
Advertisement

Για να ξεφύγει από την πεπατημένη και τα συνήθη δεδομένα της σχεδίασης ενός τυπικού «τετράγωνου» SUV, η Peugeot πήγε την σχεδίαση σε ένα νέο επίπεδο. Σε μία νέας γενιάς προσέγγιση των απαιτούμενων της κατηγορίας, όπου πέρα από την πρακτικότητα και την ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις, προσθέτει και μία διάσταση σπορτίφ χαρακτήρα.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην σχεδίαση τύπου fast back, με την γραμμή της οροφής να κλίνει πιο έντονα στο πίσω μέρος, δημιουργώντας μερικές υπέροχες αναλογίες σε όλη την σχεδιαστική ανάπτυξη του νέου 3008.

Το δυναμικό και αεροδυναμικό του σχήμα (Cx 0,28) συνδυάζει κομψότητα, αποτελεσματικότητα και ευρυχωρία.

Advertisement

Οι έντονες γραμμές του αμαξώματος που θυμίζει αιλουροειδές, τονίζουν τις ισορροπημένες διαστάσεις του οχήματος (μήκος: 4,54 m, πλάτος: 1,89 m, ύψος: 1,64 m), καθιστώντας το ένα από τα πιο συμπαγή στην κατηγορία των μεσαίων SUV ενώ παράλληλα προσφέρει άπλετο χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

Η Peugeot εισήγαγε μια νέα αισθητική για το μπροστινό μέρος του 3008. Η εμβληματική υπογραφή των φώτων με τα τρία νύχια παραμένει, αλλά το σχήμα των προβολέων και της μάσκας είναι εντελώς νέο.

Advertisement

Η μάσκα αντικατοπτρίζει τα ηλεκτρικά γονίδια του μοντέλου, με σχεδιασμό που επικεντρώνεται γύρω από το νέο έμβλημα της Peugeot, με ενσωματωμένο φωτισμό και φινίρισμα στο χρώμα του αμαξώματος.

Οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς LED είναι τοποθετημένοι σε μια κομψή λωρίδα πάνω από τη μάσκα, δίνοντας στο 3008 μια μοντέρνα και επιβλητική εμφάνιση.

Αυτοί οι προβολείς, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, χρησιμοποιούν τεχνολογία Pixel LED στο 3008 GT, ρυθμίζοντας αυτόματα τη δέσμη φωτός για βέλτιστη ορατότητα χωρίς να ενοχλούν τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Advertisement

Το επανασχεδιασμένο πίσω μέρος του 3008 διαθέτει μια “αιωρούμενη” αεροτομή που ενισχύει την αεροδυναμική σιλουέτα του.

Ο δυναμικός σχεδιασμός του πίσω μέρους αναδεικνύεται από την υπογραφή των τριών “νυχιών” φωτός, ενώ διατηρεί επαρκή χώρο για τη δεύτερη σειρά καθισμάτων και χωρητικότητα αποσκευών 520 λίτρων.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, με έξυπνες ιδέες όπως οι κρυφές τσιμούχες στα πλαϊνά παράθυρα και στις πόρτες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ένα κορυφαίο επίπεδο ηχομόνωσης αλλά και μείωσης της κατανάλωσης.

Συνεχίζοντας την καινοτόμο προσέγγισή της, η Peugeot έχει εξοπλίσει το νέο 3008 με ζάντες που ενισχύουν τόσο το στυλ όσο και την αεροδυναμική.

Οι ζάντες 19 ή 20 ιντσών διαθέτουν έναν εντυπωσιακό γεωμετρικό σχεδιασμό, αναδεικνύοντας το νέο έμβλημα της Peugeot στο καπάκι της πλήμνης.

Το εξωτερικό φινίρισμα του νέου 3008 αντικατοπτρίζει μια πιο μοντέρνα και στιβαρή προσέγγιση. Τα χρωμιωμένα στοιχεία έχουν αντικατασταθεί με βαμμένα μέρη: Meteor Grey στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, Orbital Black στα καλύμματα των καθρεπτών και στα κάτω πλαϊνά.

Διαθέσιμο σε έξι χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου Obsession Blue, το οποίο αλλάζει από μπλε σε πράσινο ανάλογα με το φως, και του νέου Ingaro Blue, το 3008 επιδεικνύει την είσοδό του σε μια νέα εποχή.

Άλλα χρώματα είναι το Okenite White, το Pearl Black, το Artense Grey και το Titanium Grey. Το 3008 GT διατίθεται στάνταρ με δίχρωμη βαφή με γυαλιστερή μαύρη οροφή.

Η σχεδίαση του νέου Peugeot 3008 έχει ήδη κερδίσει το αγοραστικό κοινό ενώ έχει αποφέρει στην γαλλική εταιρεία και σημαντικά βραβεία όπως το “Red Dot Design”.

Το νέο 3008 ξεχωρίζει ως σχεδιαστικό και αισθητικό σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή αγορά SUV, συνδυάζοντας την πρακτικότητα με έναν σπορ χαρακτήρα μέσω ενός fastback σχεδιασμού που ενισχύει τις αναλογίες και τη συνολική οπτική του ελκυστικότητα.

Καθηλωτικό σε παρουσία και γεμάτο όμορφες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, το νέο Peugeot 3008 είναι έτοιμο όχι μόνο να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του προκατόχου του αλλά και να αποτελέσει την κορυφαία στιγμή καλού γούστου και εκλεπτυσμένου στιλ στην σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά.