Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL CORSA HYBRID 2024

Νέο Opel Corsa Hybrid: Τόλμη και γοητεία

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Opel Corsa Hybrid: Τόλμη και γοητεία

OPEL CORSA HYBRID 2024

Νέο Opel Corsa Hybrid: Τόλμη και γοητεία

OPEL CORSA HYBRID 2024

Το best seller της ευρωπαϊκής αγοράς έγινε ακόμα πιο μοντέρνο και ελκυστικό, αποτελώντας μία πρόταση που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν αυτοκίνητα που γεννιούνται με το χάρισμα του να εκφράζουν την εποχή τους και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αγοραστών. Αυτοκίνητα που από την πρώτη στιγμή μπαίνουν στο κλειστό club των best sellers, όπου λίγα και εκλεκτά μοντέλα καταφέρνουν να επιβιώνουν για δεκαετίες.

Μία τέτοια κορυφαία περίπτωση αυτοκινήτου είναι και το Corsa της Opel. Ένα μικρό αυτοκίνητο που εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων στην κατηγορία του, έχοντας ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια αγοραστές.

Και παραμένοντας ακόμα και σήμερα το σούπερ-μίνι που εκφράζει με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο τις ανάγκες των αγοραστών αυτής της κατηγορίας, ειδικά στην υβριδική του έκδοση, για ένα αυτοκίνητο με πολλά ταλέντα και ικανότητες που ανταποκρίνονται στις όλο και πιο σύνθετες ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Το Corsa αποτελεί και μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για την χώρα μας, όπου διαρκώς βρίσκεται στη μαρκίζα της αγοράς, ταιριάζοντας απόλυτα με τα διαχρονικά γούστα του Έλληνα οδηγού. Ενώ χάρη στην έξυπνη σχεδίαση και στην πρακτικότητά του προσφέρει λύσεις σε όσους αναζητούν ένα και μοναδικό αυτοκίνητο για να καλύψουν τις οικογενειακές τους μετακινήσεις.

Με τόσο βαρύ αλλά και πολυσχιδές παρελθόν, το ανανεωμένο Corsa έρχεται να συνεχίσει αυτή την πορεία. Και μάλιστα να την ενισχύσει ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας στη νέα γενιά του μεγάλες ποσότητες σχεδιαστικού στιλ και μοντέρνων επιλογών, έτσι ώστε να διατηρήσει το νεανικό του χαρακτήρα και την αίσθηση του επίκαιρου που πάντα χαρακτήριζε το σούπερ-μίνι της Opel.

Κατασκευασμένο από σχεδιαστές με όραμα και νεανική ορμή, αυτό το συμπαγές best seller διαθέτει τώρα μια πιο μοντέρνα και κομψή προσωπικότητα από ποτέ.

Advertisement

Στην πρώτη γραμμή των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του βρίσκεται το Opel Vizor, το χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο της μάρκας που κοσμεί όλα τα νέα μοντέλα Opel.

Η κομψή αυτή μαύρη ενιαία επιφάνεια ενσωματώνει άψογα τη μάσκα, τους προβολείς LED και το κεντρικά τοποθετημένο Opel Blitz, σχηματίζοντας ένα γεμάτο στιλ και φαντασία σύνολο που τραβάει την προσοχή.

Advertisement

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι προβολείς Intelli-Lux LED matrix που εφαρμόσθηκαν για πρώτη φορά από την Opel σε μικρό αυτοκίνητο. Αποτελούνται από 14 μεμονωμένα LED τα οποία προσαρμόζουν την δέσμη με μεγαλύτερη ακρίβεια για πιο άνετη οδήγηση χωρίς να τυφλώνονται οι άλλοι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο.

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το λογότυπο της μάρκας, τόσο εμπρός όσο και πίσω, δίνει την δική του έμφαση το σχέδιο, βαμμένο σε εντυπωσιακό μαύρο ή ματ σατινέ φινίρισμα, προσθέτοντας μια έξτρα πινελιά φινέτσας.

Οι βελτιωμένες και πιο έντονες εισαγωγές αέρα στον κάτω μπροστινό προφυλακτήρα τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική προσωπικότητα του Corsa στο δρόμο.

Advertisement

Ο δυναμικός χαρακτήρας του τονίζεται και από το πλευρικό προφίλ με τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές του. Χάρη στην έντονη κλίση της κολόνας C, η οροφή (διαθέσιμη σε κομψό μαύρο χρώμα ανάλογα με την παραλλαγή εξοπλισμού) φαίνεται να αιωρείται.

Το σχέδιο του νέου Corsa ολοκληρώνεται ιδανικά στο πίσω μέρος όπου τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, οι όμορφες γραμμές της πίσω πόρτας και το όνομα του μοντέλου στο κέντρο προσδίδουν ένα στιλ που συνδυάζει το μοντέρνο στοιχείο με την διαχρονικότητα ενός μοντέλου που οφείλει να διατηρεί το στέμμα του best seller.

Η πίσω πλευρά αποπνέει επίσης μια καθαρή αισθητική, με το έμβλημα «CORSA» να εμφανίζεται πλέον σε περίοπτη θέση στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Νέοι χρωματισμοί στο αμάξωμα, και όμορφες πινελιές εξατομίκευσης στο φινίρισμα κάνουν το νέο Corsa, ειδικά στην τελευταία του έκδοση Hybrid, ακόμα πιο ελκυστικό, ιδίως στα νεανικά κοινά που δίνουν μεγάλη έμφαση στο στιλ και την δυνατότητα επιλογών με βάση το γούστο και το lifestyle του κάθε αγοραστή.

Σε αυτό συμβάλλουν τα έξι εντυπωσιακά νέα χρώματα που σε συνδυασμό με τη μαύρη οροφή δημιουργούν μερικές πολύ όμορφες διχρωμίες που προσδίδουν στο Corsa έναν πολύ τολμηρό σχεδιαστικά χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, οι επιλογές στις ζάντες είναι αρκετές, με πανέμορφα σχέδια και διαστάσεις 16 και 17 ιντσών για κάθε γούστο. Η κορυφαία επιλογή σε διάσταση 17 ιντσών με την κοπή «διαμαντιού» αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το στιλ του νέου Corsa.

Συνολικά, με το νέο Corsa η Opel κατάφερε να επιτύχει σε ένα διπλό σκοπό. Από τη μια να προσθέσει στιλ και τολμηρές σχεδιαστικές ιδέες, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά και αρέσει πολύ. Και παράλληλα να διατηρήσει όλες τις παραδοσιακές αξίες της πρακτικότητας και της ποιότητας που κάνουν το Corsa ένα ατράνταχτο φαβορί των πωλήσεων.

Ήταν και παραμένει το πιο ολοκληρωμένο και πολυτάλαντο μοντέλο της κατηγορίας του. Και σε αυτή τη νέα γενιά του ξεχωρίζει και ως το πιο γοητευτικό, μπαίνοντας και πάλι στο εκλεκτικό club των best sellers όπου δικαιωματικά έχει κάνει κράτηση και τώρα.