Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL CORSA HYBRID 2024

Νέο Opel Corsa Hybrid: Άνετα, ήσυχα και οικονομικά

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Opel Corsa Hybrid: Άνετα, ήσυχα και οικονομικά

OPEL CORSA HYBRID 2024

Νέο Opel Corsa Hybrid: Άνετα, ήσυχα και οικονομικά

OPEL CORSA HYBRID 2024

Το γκρουπ Stellantis έχει κάνει… μαγικά σε αυτή τη νέα γενιά των υβριδικών, δημιουργώντας ένα σύνολο που εντυπωσιάζει με την ελαστικότητα και την απίστευτη ροπή από χαμηλά. To νέο Opel Corsa Hybrid αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

Advertisement
Advertisement

Tο νέο Opel Corsa Hybrid είναι το πρώτο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή, που προσφέρεται με 48V τεχνολογία υβριδικής κίνησης. Η Opel αφουγκράστηκε απόλυτα τις ανάγκες του κοινού και δημιούργησε ένα εξαιρετικό υβριδικό αυτοκίνητο, ιδανικό για αστική χρήση, ευκολοδήγητο, άνετο και κυρίως, πολύ οικονομικό.

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα του νέου Opel Corsa Hybrid περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, απόδοσης είτε 100 είτε 136 ίππων. Και οι δυο κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις με εξαιρετική κλιμάκωση στο οποίο ενσωματώνεται ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 28 ίππων και 55 Nm.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο συμβατικό Corsa 1.2 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το νέο Corsa Hybrid έχει, σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, μείωση της κατανάλωσης που μπορεί να φτάσει και το 1,0 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα ή αν προτιμάτε έως και 15% καθώς και μειωμένες εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

Στην πράξη, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ο κινητήρας βενζίνης και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργούν μαζί ή ξεχωριστά, ώστε να βελτιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας και οι επιδόσεις.

Το σύστημα προσφέρει πλεονεκτήματα, κυρίως στην κίνηση της πόλης. Σε αστικές περιοχές, έως και το 50% του χρόνου οδήγησης μπορεί να καλυφθεί ηλεκτρικά, καθώς το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα αφενός επιτρέπει στο Opel Corsa Hybrid να κινείται πλήρως ηλεκτρικά για έως και ένα χιλιόμετρο υπό χαμηλές απαιτήσεις ροπής (π.χ. κατά τους ελιγμούς ή κάτω από 30 χλμ./ώρα στην κίνηση στην πόλη) και αφετέρου υποβοηθά τον τρικύλινδρο turbo των 1.200 κυβικών κατά την επιτάχυνση, π.χ. κατά την εκκίνηση από στάση.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν μηδενικές εκπομπές ρύπων άρα και καθόλου επιβάρυνση του περιβάλλοντος καθώς και ένα ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό.

Advertisement

Χωρίς ίχνος υπερβολής το έξυπνο υβριδικό σύστημα προσδίδει μία εντελώς νέα διάσταση στο ιδιαίτερα δημοφιλές υπερ-μίνι της Opel. Ενός αυτοκινήτου που έχοντας κατακτήσει κάθε κορυφή σε Ευρώπη και Ελλάδα, δίκαια χαρακτηρίζεται το αδιαμφισβήτητο best seller.

Κατά την επιβράδυνση, ο κινητήρας βενζίνης τίθεται εκτός λειτουργία και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την φόρτιση της μπαταρίας των 432 Wh του υβριδικού συστήματος με το ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V.

Advertisement

Άνετα, ήσυχα, οικονομικά, με μια αύρα μεγαλύτερου και ακριβότερου αυτοκινήτου, το νέο Opel Corsa Hybrid κινείται με τέτοιο τρόπο που διαρκώς εκπλήσσει. Η εξελιγμένη τεχνολογία του καθώς επίσης και η κορυφαία οδική συμπεριφορά το τοποθετούν απευθείας στα υψηλότερα κλιμάκια της κατηγορίας.