Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζημία ύψους 242,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την Polestar

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ζημία ύψους 242,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την Polestar

ΝΕΑ

Ζημία ύψους 242,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την Polestar

ΝΕΑ

Εκπρόσωπος της Polestar ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είχε λειτουργική ζημία και το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ωστόσο αισιοδοξούν ότι το δεύτερο εξάμηνο θα επανέλθει η κερδοφορία.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η Polestar, το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σημείωσε λειτουργική ζημία ύψους 242,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό είναι σημαντικό αλλά ελαφρώς μικρότερο σε σύγκριση με αυτό της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα έσοδα της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν 574,9 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μειωμένα κατά 17% συγκριτικά με αυτά της ίδιας περσυνής περιόδου.

Ως αιτία γι’ αυτό ανέφερε τη μείωση των παγκόσμιων πωλήσεών της αλλά και τον περιοριορισμό ή την κατάργηση των κινήτρων για την αγορά καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επίσης, την επιβολή επιπλέον εισαγωγικών δασμών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αλλά και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες κινεζικές εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Στην προσπάθεια για να αντιστραφεί η πτωτική οικονομική πορεία της Polestar θα προσπαθήσει να συμβάλλει ο Μίχαελ Λόσερερ ο οποίος θα αναλάβει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας από τον προσεχή Οκτώβριο.

Η εταιρεία παρέδωσε 13.150 αυτοκίνητά της το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αριθμός που ήταν αυξημένος κατά 83% συγκριτικά με αυτόν στο πρώτο αλλά μικρότερος από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Πρόσφατα, ξεκίνησε η παραγωγή του Polestar 3 στις ΗΠΑ για να αποφύγει τους επιπλέουν δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση της χώρας στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Επίσης, θα αρχίσει να διαθέτει και το Polestar 4 το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεών της το 2025.