Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο; Μετρήστε… τελίτσες!

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο; Μετρήστε… τελίτσες!

ΝΕΑ

Ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο; Μετρήστε… τελίτσες!

ΝΕΑ

Για όσους έχουν πρόβλημα με τη ναυτία στο αυτοκίνητο, η Apple έχει μία ευφάνταστη και απλή λύση.

Advertisement
Advertisement

Σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τη ναυτία που παρουσιάζεται κατά τη χρήση iPhone ή iPad σε κινούμενα οχήματα, η Apple παρουσίασε μια πρωτοποριακή λειτουργία με την ονομασία Vehicle Motion Cues.

Η λειτουργία αυτή εμφανίζει κινούμενες κουκκίδες στην οθόνη, παρέχοντας οπτικές ενδείξεις σχετικά με την κατεύθυνση της κίνησης του οχήματος.

Η ναυτία της κίνησης συχνά προκύπτει στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της σύγκρουσης μεταξύ της οπτικής αντίληψης και της φυσικής αίσθησης.

Advertisement
Advertisement

Με το Vehicle Motion Cues, η Apple αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση, εμφανίζοντας δυναμικά κινούμενες κουκκίδες που αντικατοπτρίζουν τις κινήσεις του οχήματος.

Για παράδειγμα, όταν στρίβετε αριστερά, οι κουκκίδες κινούνται δεξιά και αντίστροφα.

Ομοίως, η επιτάχυνση και το φρενάρισμα αναπαρίστανται με την κατακόρυφη κίνηση των κουκκίδων στην οθόνη.

Advertisement

Αν και κάποιοι μπορεί να βρουν αυτό το χαρακτηριστικό ενοχλητικό, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να προσαρμοστούν στην αίσθηση της κίνησης και να μειώσουν τη δυσφορία.

Οι ενδείξεις κίνησης οχήματος μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ενεργοποιούνται αυτόματα ή να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται μέσω του κέντρου ελέγχου, προσφέροντας ευελιξία στους χρήστες.

Advertisement

Επιπλέον, η Apple έχει παρουσιάσει μια σειρά από βελτιώσεις προσβασιμότητας για το CarPlay, συμπεριλαμβανομένου του φωνητικού ελέγχου για πλοήγηση χωρίς χέρια και έλεγχο εφαρμογών.

Η νέα λειτουργία αναγνώρισης ήχου ειδοποιεί τους χρήστες με οπτικές ενδείξεις όταν το σύστημα ανιχνεύει ήχους όπως κόρνες αυτοκινήτων ή σειρήνες, ωφελώντας τα άτομα που είναι κωφά ή βαρήκοα.

Επιπλέον, έχουν ενσωματωθεί φίλτρα χρώματος για να βελτιωθεί η ορατότητα της διεπαφής CarPlay για χρήστες με αδυναμία όρασης χρωμάτων.

Advertisement