Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκινά με ρεκόρ το νέο Honda Civic Type R (+video)

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκινά με ρεκόρ το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Ξεκινά με ρεκόρ το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες μας είχαν προϊδεάσει σχετικά με το νέο Type R και φαίνεται πως όσο φθάνουμε στην ώρα της πλήρους αποκάλυψης του αυτοί δικαιώνονται.

Advertisement
Advertisement

Η ταχύτερη εκδοχή του νέου Civic μπήκε στην πίστα της Suzuka και δεν άργησε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ προσθιοκίνητων.

Συγκεκριμένα ο ταχύτερος γύρος για το νέο Type R ήταν 2 λεπτά και 23,12 δευτερόλεπτα, σκορ που το ανεβάζει στην πρώτη θέση των ταχύτερων προσθιοκίνητων παραγωγής που πέρασαν από την πίστα της Suzuka. Μάλιστα εκθρόνισε το προηγούμενο Civic Type R 2021 από την πρώτη θέση του βάθρου με το χρόνο να πέφτει κάτι λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στον καλύτερο γύρο.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιάπωνες της Honda δείχνουν να το χάρηκαν με την ψυχή τους καθώς εργάστηκαν σκληρά ώστε το πολυαγαπημένο hatchbacκ να έχει πάνω του ένα δυνατό σημείο αναφοράς. Τον αγωνιστικό χαρακτήρα, που είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσει να αποδείξει και στην πίστα του Nurburgring λίαν συντόμως. Σε γερμανικό έδαφος θα προσπαθήσει να αποσπάσει αντίστοιχα τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου, τον οποίο κατέχει το Renault Megane RS Trophy R με δεύτερο το προηγούμενο Civic Type R.

Η Honda λέει, πως το μοντέλο χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα 2,0 λίτρων που απέδιδε 310 ίππους και 400 Nm ροπής από το παλιό μοντέλο. Η νέα απόδοση του κινητήρα παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, αλλά η Honda αναφέρει ότι το συγκεκριμένο είναι το Type R με τις καλύτερες επιδόσεις ποτέ. Και να που δικαιώθηκε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Civic Type R με 310 ίππους!
Δείτε από κοντά το νέο Type R στο Νίρμπουργκρινγκ!
Οδηγούμε στη Σλοβακία το νέο Type-R

Advertisement