Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ineos Grenadier

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ineos Grenadier

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ineos Grenadier

ΝΕΑ

Η Ineos Automotive ξεκίνησε με μια σχετικά δυναμική παρουσία πριν από περίπου δύο χρόνια με την παρουσίαση του πρωτότυπου Grenadier. Πλέον, το νέο εκτός δρόμου μοντέλο μπήκε σε διαδικασία παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

To πρώτο Grenadier κύλισε τους τροχούς του βγαίνοντας από το τέλος της γραμμής παραγωγής, εγκαινιάζοντας την κατασκευαστική διαδικασία του στο εργοστάσιο της Ineos Automotive στην πόλη Hambach (βορειοανατολική Γαλλία), το οποίο αγόρασε από τη Mercedes-Benz στα τέλη του 2020.

Ο «Γρεναδιέρος» μοιάζει πολύ με το Land Rover Defender κάτι που θυμίζουμε ότι είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών. Τελικά, τα μέλη του δικαστηρίου που εκδίκασαν την υπόθεση απέρριψαν την προσφυγή τής Jaguar Land Rover, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει θέμα παραβίασης των κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας από την Ineos Automotive. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για να μπει το καινούργιο μοντέλο σε διαδικασία παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, έκτοτε, αυτή καθυστέρησε τόσο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού όσο και της έλλειψης ημιαγωγών. Έτσι, η κατασκευή του άρχισε μόλις πριν από λίγες ημέρες (συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου). Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αρχικά, ο ρυθμός παραγωγής θα είναι σχετικά χαμηλός εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Πάντως, οι πρώτες παραδόσεις των οχημάτων στους πελάτες θα γίνουν ενός του Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Mark Tennant, Εμπορικός Διευθυντής τής Ineos Automotive. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην πορεία για την εξέλιξη και δημιουργία τού Grenadier λέγοντας: «Από το 2017 που ανακοινώσαμε το πρόγραμμα διανύσαμε μια μακρά πορεία. Η έναρξη παραγωγής τού Grenadier είναι ένα ορόσημο για την εταιρεία ως κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Advertisement

»Το ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της ανθεκτικότητας της ομάδας τής Ineos Automotive, των συνεργατών και των προμηθευτών μας τους οποίους ευχαριστούμε. Τώρα, ανυπομονούμε να παραδώσουμε τα πρώτα αυτοκίνητα στους πελάτες μας».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το Grenadier βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και η ανάρτησή του έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Magna Steyr. Οι κινητήρες που χρησιμοποιεί είναι της BMW, είτε ο τρίλιτρος, εξακύλινδρος σε σειρά, βενζινοκινητήρας των 286 ίππων είτε ο ίδιας διάταξης (επίσης τρίλιτρος) πετρελαιοκινητήρας των 246 ίππων. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων της ZF όπως και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μικρότερο Grenadier ετοιμάζει η Ineos
Το σκληροτράχηλο Ineos Grenadier και σε αγροτικό
Σκληρές δοκιμές για το… νέο κλασικό Defender

 

Advertisement