Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: 100% αυτόνομη οδήγηση σε όλα τα Tesla!

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: 100% αυτόνομη οδήγηση σε όλα τα Tesla!

ΝΕΑ

Video: 100% αυτόνομη οδήγηση σε όλα τα Tesla!

ΝΕΑ

Τα σημαντικά νέα που είχε προαναγγείλει εδώ και λίγες ημέρες ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, αφορούσαν τελικά την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Η αμερικάνικη μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι όλα τα Tesla που θα κατασκευάζονται εφεξής θα ενσωματώνουν αυτόματο πιλότο, ο οποίος θα είναι ικανός να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου. Όχι μόνο σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως τον αυτοκινητόδρομο, αλλά σε κάθε μέρος και κάθε στιγμή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Όλα τα μοντέλα, ανάμεσά τους και το Model 3 που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2017, θα φέρουν το τελευταία έκδοση του Autopilot, που μπορεί να αναλάβει δράση όταν του ζητηθεί. Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla αποτελείται από 8 κάμερες που προσφέρουν κάλυψη 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο και έχουν ακτίνα δράσης 250 m. Τα οποιαδήποτε «κενά» καλύπτουν 12 αισθητήρες αλλά και ένα ραντάρ που μπορεί να δει μέσα από δυνατή βροχή, ομίχλη, σκόνη, ακόμη και πέρα από το προπορευόμενο όχημα.

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται αναλύονται στον υπολογιστή του αυτοκινήτου, ο οποίος έχει 40 φορές μεγαλύτερη υπολογιστή ισχύ από αυτόν που αντικαθιστά. Η Tesla έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει διαρκώς μέσω wifi σύνδεσης το λογισμικό του αυτόματου πιλότου.

Advertisement
Advertisement

Στο ακόλουθο video μπορείτε να δείτε (υπό το Paint It Black των Rolling Stones) έναν εργαζόμενο της Tesla να πηγαίνει από το σπίτι στο γραφείο του χωρίς να χειρίζεται καθόλου το τιμόνι ή τα πεντάλ. Στο τέλος του video βγαίνει από το αυτοκίνητο, το οποίο συνεχίζει μέχρι να βρει ελεύθερη θέση στάθμευσης.