Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tuthill GT One: Φόρος τιμής στα επιτεύγματα της Porsche στο Le Mans (+video)

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tuthill GT One: Φόρος τιμής στα επιτεύγματα της Porsche στο Le Mans (+video)

ΝΕΑ

Tuthill GT One: Φόρος τιμής στα επιτεύγματα της Porsche στο Le Mans (+video)

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία, προσάρμοσε έναν θρύλο της δεκαετίας του ’90 στα σημερινά δεδομένα και τον… αφήνει λυτό στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Η Tuthill, γνωστή για τις εξεζητημένες μετατροπές κλασικών Porsche, αποκάλυψε το υπεραυτοκίνητο GT One στο Monterey. Το νέο συλλεκτικό μοντέλο μοιάζει με μετενσάρκωση της Porsche 911 GT1 Strassenversion και θα κατασκευαστεί σε 22 μονάδες σε άγνωστη -μέχρι στιγμής- τιμή.

Το Tuthill GT One κέντρισε το ενδιαφέρον ακόμη και πριν από την αποκάλυψή του, αφού εθεάθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, την περασμένη εβδομάδα. Το επιθετικό, χαμηλωμένο αμάξωμα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, σχεδιασμένο από τον έμπειρο -με θητεία στη Singer- designer Florian Flatau.

Το supercar είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμής στους εμβληματικούς αγώνες Le Mans προδιαγραφών GT1, που παρουσίασε η Porsche το 1993, αλλά παρά τα ξεκάθαρα αγωνιστικά του γονίδια, είναι εγκεκριμένο για νόμιμη χρήση στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Τα cool χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ενσωματωμένη πίσω αεροτομή στη σμιλεμένη ουρά, την εισαγωγή στην οροφή, τους στρογγυλούς προβολείς τύπου 993 και τα πίσω φώτα πλήρους πλάτους με μοντέρνα γραφικά LED, ποθ συμβάλλουν σε μια διαχρονική εμφάνιση. Η Tuthill ανέφερε επίσης το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο κάτω μέρος του αμαξώματος και τη δυνατότητα ενός προαιρετικού… αεροπορικού τύπου πακέτου, για χρήση στην πίστα.

Το διθέσιο εσωτερικό φαίνεται επίσης να είναι ειδικά σχεδιασμένο, με ψηφιακό πίνακα οργάνων, διακόπτες εμπνευσμένους από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην κεντρική κονσόλα και επένδυση που μοιάζει με σουέτ.

Υπάρχει, επίσης, ένα καλά ενσωματωμένο σύστημα προστασίας ανατροπής που βασίζεται στη FIA και πλευρικές στις πόρτες από ανθρακονήματα για επιπλέον ασφάλεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε όχημα απαιτεί 3.500 ώρες κατασκευής για να ολοκληρωθεί και να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Advertisement

Η Tuthill δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αποκάλυψε όμως ότι το αυτοκίνητο διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, εμπρός και πίσω και ότι το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 1.200 κιλά.

Το supercar διατίθεται με τον εξακύλινδρο boxer κινητήρα των 4,0 λίτρων, που αποδίδει πάνω από 500 ίππους, αλλά υπάρχει και η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του ίδιου κινητήρα, με 600 και πλέον ίππους, που μεταφέρονται στον πίσω άξονα, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Advertisement