Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρόμος στη Νότια Κορέα από έκρηξη ηλεκτρικού! (+video)

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρόμος στη Νότια Κορέα από έκρηξη ηλεκτρικού! (+video)

ΝΕΑ

Τρόμος στη Νότια Κορέα από έκρηξη ηλεκτρικού! (+video)

ΝΕΑ

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 8 ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 70 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές!

Advertisement
Advertisement

Ένα ηλεκτρικό σεντάν Mercedes-Benz EQE εξερράγη σε πάρκινγκ συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Νότια Κορέα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους! Οι τοξικές αναθυμιάσεις έστειλαν 21 άτομα στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα 70 οχήματα, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των αρχών!

Το περιστατικό συνέβη στο Incheon της Νότιας Κορέας και καταγράφηκε σε πλάνα CCTV από το υπόγειο πάρκινγκ. Το πλήρως ηλεκτρικό σεντάν φαίνεται να βγάζει λευκό καπνό, ενώ είναι παρκαρισμένο και δεν φορτίζει, πιθανότατα από την μπαταρία που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο. Λίγες στιγμές αργότερα, η EQE τυλίγεται στις φλόγες, οι οποίες στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε κοντινά οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6:15 το πρωί στον πρώτο όροφο του υπογείου του συγκροτήματος διαμερισμάτων. Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 177 άτομα έκτακτης ανάγκης και 80 πυροσβεστικά οχήματα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χρειάστηκαν 8 ώρες για να σβήσει η φωτιά.

Advertisement
Advertisement

Λόγω του πυκνού καπνού, συνολικά 209 κάτοικοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους, ενώ σχεδόν οι μισοί διασώθηκαν από πυροσβέστες από σκάλες και μπαλκόνια. Είκοσι κάτοικοι, μεταξύ των οποίων επτά βρέφη και παιδιά κάτω των 10 ετών, νοσηλεύτηκαν μετά από εισπνοή καπνού, μαζί με έναν πυροσβέστη.

Οι αρχές έχουν αρχίσει έρευνα, για τα ακριβή αίτια του περιστατικού. Αναφέρεται το ενδεχόμενο εμπλοκής του αυτοκινήτου σε σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να καταστρέψει τη μπαταρία και να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, ωστόσο αυτή η εκδοχή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.