Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρία σπάνια καθημερινά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα

Ελλάδα 12:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρία σπάνια καθημερινά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Τρία σπάνια καθημερινά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Από ένα… μοντέλο που δεν συναντούμε κάθε μέρα στους δρόμους και ίσως οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν καν, ταξινόμησαν τον Αύγουστο οι μάρκες, DFSK, Suzuki και Toyota.

Advertisement
Advertisement

Τα περισσότερα αυτοκίνητα τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Toyota Yaris, Peugeot 208, Opel Corsa, Fiat Panta, είναι μερικά από αυτά τα οποία σημειώνουν χιλιάδες πωλήσεις κάθε χρόνο.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα μοντέλα που δεν είναι τόσο δημοφιλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων για το μήνα Αύγουστο, στη σχετική λίστα των μοντέλων που έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας, συναντούμε και αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουμε ακούσει ίσως και πότε το όνομά τους.

Ξεχωρίσαμε 3 από αυτά, τα οποία πουλήθηκαν τον περασμένο μήνα και είναι τα εξής:

DFSK 500

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια τελείως άγνωστη μάρκα αυτοκινήτων η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Την εισαγωγή των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Κίνα έχει αναλάβει ο Όμιλος Σπανός. Στις ταξινομήσεις είδαμε ότι παραδόθηκε ένα DFSK 500 το οποίο ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Το συγκεκριμένο έχει μήκος 4,4 μέτρα και εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 106 ίππους και παράγει 148 Nm ροπή. Η τιμή του συγκεκριμένου SUV ξεκινά από τα 20.700 ευρώ.

Suzuki Swace

Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο βασίζεται στην Toyota Corolla. Βασικά πρόκειται για το ίδιο μοντέλο το οποίο κυκλοφορεί με διαφορετικό όνομα. Το ιαπωνικό μοντέλο έχει μήκος 4,65 μέτρα και εφοδιάζεται με κινητήρα 1.800 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 140 ίππους. Χαρακτηριστικό του είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου η οποία αγγίζει τα 4,4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, γεγονός που οφείλεται στο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα με το οποίο εφοδιάζεται. Το βάρος του φτάνει τα 1.400 κιλά ενώ οι επιδόσεις του μεταφράζονται σε 9,4 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η τιμή του ξεκινά από τα 29.180 ευρώ.

Toyota bZ4X

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής σε φίρμας ξεκίνησε να διατίθεται εδώ και λίγους μήνες στην ελληνική αγορά. Τα στοιχεία του Αυγούστου έδειξαν ότι ταξινομήθηκε ένα τέτοιο μοντέλο, του οποίου ιπποδύναμη αγγίζει τα 204 άλογα. Στη γλώσσα των αριθμών η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 7,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Οι μπαταρίες με τις οποίες εφοδιάζεται έχουν χωρητικότητα 71,4kWh και η αυτονομία που προσφέρουν φτάνει τα 514 χιλιόμετρα. Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τα 44.900 ευρώ και πέφτει στα 35.990 με το πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά 3.