Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota και BWW ενώνουν περισσότερο τις δυνάμεις τους

Ελλάδα 20:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota και BWW ενώνουν περισσότερο τις δυνάμεις τους

ΝΕΑ

Toyota και BWW ενώνουν περισσότερο τις δυνάμεις τους

ΝΕΑ

Το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» πρόκειται να εφαρμόσουν οι Toyota και BMW, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια τόσο της Toyota όσο και της BMW στην ανάπτυξη τεχνολογιών που να περιορίζουν την εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα είναι γνωστές, με τις δύο εταιρείες να είναι στην προμετωπίδα της διαδικασίας.

Καθεμιά από αυτές ακολουθεί τον δικό της δρόμο ωστόσο κάποιες πρακτικές είναι κοινές όπως για παράδειγμα, η χρήση υδρογόνου.

Βάσει δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, τα στελέχη της έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στενότερα για τη από κοινού ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας και την εξέλιξη συστημάτων που θα χρησιμοποιούν αυτό για την κίνηση των νέων μοντέλων τους.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη σύμπραξή τους, ωστόσο το πρακτορείο δημοσιεύει πως αυτό θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε σχετική εκδήλωση για τον Τύπο και τους μετόχους.

Όπως αναφέρεται, η BMW και Toyota πρόκειται να υπογράψουν ένα Μνημόνιο Κατανόησης με σκοπό την επιτάχυνση της εξέλιξης της σχετική τεχνολογίας. Θυμίζουμε ότι ήδη συνεργάζονται επ’ αυτού, όμως τώρα αυτό θα ενταθεί προφανώς.

Η Toyota χρησιμοποιεί ήδη το υδρογόνο για την κίνηση του αμιγώς ηλεκτρικού Mirai και η BMW κάνει τις τελικές δοκιμές εξέλιξης της αμιγώς ηλεκτροκίνητής iX5 Hydrogen (και τα δύο μοντέλα έχουν κυψέλες καυσίμου).

Advertisement

Τέλος, η ιαπωνική εταιρεία έχει ξεκινήσει από το 2021 δοκιμές εξέλιξης σε κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος θα λειτουργεί με υδρογόνο.