Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Η οσμή του σκανδάλου γίνεται πιο έντονη!

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Η οσμή του σκανδάλου γίνεται πιο έντονη!

ΝΕΑ

Toyota: Η οσμή του σκανδάλου γίνεται πιο έντονη!

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των ιαπωνικών αρχών.

Advertisement
Advertisement

Το σκάνδαλο πιστοποίησης οχημάτων της Toyota διευρύνθηκε στην Ιαπωνία, όταν οι ρυθμιστικές αρχές εντόπισαν νέες παρατυπίες, αναγκάζοντας την αυτοκινητοβιομηχανία να αναστείλει περισσότερες παραδόσεις.

Η Toyota ανακοίνωσε στις 31 Ιουλίου ότι θα σταματήσει τις αποστολές των φορτηγών Noah και Voxy, στην Ιαπωνία, μετά τα τελευταία ευρήματα του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Το υπουργείο εξέδωσε εντολή «δραστικών διορθωτικών κινήσεων και μεταρρυθμίσεων» προς την Toyota, την ίδια μέρα, όπως επιβεβαίωσε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δελτίο τύπου.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα ευρήματα προέκυψαν αφού επιθεωρητές του υπουργείου διεξήγαγαν επιτόπιες έρευνες στις εγκαταστάσεις της Toyota και ανακάλυψαν επιπλέον περιπτώσεις στις οποίες η εταιρεία δεν πιστοποιούσε σωστά τα οχήματα. Συνολικά, βρήκαν οκτώ νέες διαδικαστικές παραβιάσεις που επηρεάζουν επτά μοντέλα.

Οι αποκαλύψεις ακολούθησαν μια ντροπιαστική ανακοίνωση στις 3 Ιουνίου ότι η Toyota και τρεις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες –Mazda, Honda και Suzuki– δεν είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές οχημάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα πιστοποίησης του υπουργείου.

Αλλά οι αποκαλύψεις ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικές για την Toyota, μετά από προηγούμενα λάθη πιστοποίησης σε αρκετές εταιρείες του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας κατασκευής φορτηγών Hino, της θυγατρικής της Daihatsu και ενός προμηθευτή κινητήρων και ανταλλακτικών που ονομάζεται Toyota Industries Corp.

Advertisement

Το σκάνδαλο προκάλεσε επίσης αντιδράσεις από τους επενδυτές κατά του προέδρου Ακίο Τογιόντα, στην ετήσια συνέλευση των μετόχων τον Ιούνιο, όταν ο μακροχρόνιος ηγέτης της εταιρείας είδε το ποσοστό υποστήριξής του να πέφτει σε ιστορικό χαμηλό.