Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Yaris TGR Italy Limited Edition: Ωδή στο WRC

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Yaris TGR Italy Limited Edition: Ωδή στο WRC

ΝΕΑ

Toyota GR Yaris TGR Italy Limited Edition: Ωδή στο WRC

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία γιορτάζει 51 χρόνια από την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με ένα μοντέλο περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση μίας νέας, σπέσιαλ έκδοσης του GR Yaris προχώρησε η Toyota, του οποίου η παραγωγή θα περιοριστεί στις 51 μονάδες και θα λανσαριστεί αποκλειστικά στην ιταλική αγορά.

Το GR Yaris TGR Italy Limited Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου σηματοδοτεί τα 51 χρόνια από την πρώτη νίκη του Ιάπωνα κατασκευαστή στο WRC. Για αυτό, ο χρωματισμός είναι βίνταζ και ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο hot-hatch της μάρκας.

Η TGR Italy Limited Edition ξεχωρίζει αρχικά από τις κόκκινες λεπτομέρειες πάνω στο λευκό κατά τα άλλα χρώμα του αμαξώματος, παραπέμποντας στο αγωνιστικό του 1973, την κλασική πλέον Corolla 1600 Coupe, η οποία κατέκτησε τη νίκη στο Press On Regardless Rally του Μίσιγκαν.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα μία ιδιαίτερη πινελιά είναι το λογότυπο που σημειώνει ποια μονάδα από τις 51 είναι η συγκεκριμένη. Μπορεί να εντοπιστεί τόσο στο αμάξωμα, όσο και στην καμπίνα.

Το σύνολο στέκεται σε σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών, χρώματος Heritage Gold και φορούν semi-slick ελαστικά της Pirelli.

Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται ένα πλούσιο πακέτο τεχνολογιών με αισθητήρες στάθμευσης, έλεγχο τυφλών σημείων και ειδοποίηση όταν ένα όχημα πλησιάζει πίσω ενώ κάνουμε όπισθεν και δεν το έχουμε δει. Εκεί μπορεί να ενεργοποιηθεί και η αυτόματη πέδηση.

Advertisement

Στα μηχανικά μέρη δεν αλλάζει κάτι συγκριτικά με το στάνταρ GR Yaris, με τον τρικύλινδρο των 1.500 κ. εκ. να παραμένει στους 280 ίππους. Ωστόσο, το κιβώτιο του TGR Italy Limited Edition είναι αποκλειστικά αυτόματο 8 σχέσεων, μεταδίδοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης GR-Four.

Το Toyota GR Yaris TGR Italy Limited Edition θα διατεθεί αποκλειστικά στην Ιταλία. Η ιταλική ιστοσελίδα της εταιρείας ενημερώνει ότι οι παραγγελίες ξεκινούν από τις 9 Σεπτεμβρίου και οι παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Advertisement

Η ορισμένη τιμή εκκίνησης για την επετειακή έκδοση του GR Yaris έχει οριστεί στις 67.500 ευρώ, ενώ η προπαραγγελία απαιτεί έξτρα 2.500 ευρώ και περιλαμβάνει πληθώρα άλλων πλεονεκτημάτων.