Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα ο Κιμ έχει και δεύτερη Aurus Senat!

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα ο Κιμ έχει και δεύτερη Aurus Senat!

ΝΕΑ

Τώρα ο Κιμ έχει και δεύτερη Aurus Senat!

ΝΕΑ

O Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε ξανά τη Βόρεια Κορέα και δεν πήγε με… άδεια χέρια στο σύμμαχο και φίλο του.

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο Φεβρουάριο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δώρισε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, μια πολυτελή -ρωσικής κατασκευής- προεδρική λιμουζίνα Aurus Senat, θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη στήριξή του, αλλά και να ικανοποιήσει το ακριβό γούστο του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο Κιμ έχει, πλέον, και μια δεύτερη Aurus, καθώς στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ, ο Ρώσος πρόεδρος του δώρισε, μαζί με ένα… σερβίτσιο ρσαγιού και ένα ξιφίδιο ναυάρχου ακόμα μία λιμουζίνα.

Ο Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ έλαβε ως δώρα, από τον Κιμ, διάφορα έργα τέχνης που αναπαριστούν τον ίδιο!

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστή η αδυναμία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, στα πολυτελή αυτοκίνητα που –συμπεριλαμβανομένων αρκετών Mercedes-Maybach, μιας Rolls-Royce Phantom και μιας Lexus– εμπίπτουν στη λίστα των ειδών πολυτελείας που, σύμφωνα με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απαγορεύεται η εξαγωγή τους στη Βόρεια Κορέα.

H Aurus κατασκευάζει στο νέο εργοστάσιο τη Senat, την έκδοση παραγωγής της λιμουζίνας του Πούτιν, σε απλή και θωρακισμένη επιλογή. Και οι δύο εκδόσεις έχουν στάνταρ τετρακίνηση, ενώ συνδυάζουνν έναν V8 κινητήρα 4,4 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 40 ίππων, δημιουργώντας ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης.

Για τη θωρακισμένη εκδοχή της Senat, των 6,9 τόνων, το μοτέρ θα προσφέρει 0-100 km/h σε 9.0 sec, ενώ για τη μη θωρακισμένη έκδοση σε μόλις 6.0 sec.