Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ζήτημα του ομίλου Volkswagen με τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ζήτημα του ομίλου Volkswagen με τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Το ζήτημα του ομίλου Volkswagen με τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ο γερμανικός όμιλος φέρεται να κάνει ένα βήμα πίσω στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας του.

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων του VW Group αναμένεται το 2028. Διότι τότε υπολογίζεται να αξιοποιηθεί η νέα πλατφόρμα που εξελίσσει, με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αδυσώπητο ανταγωνισμό από την Κίνα.

Η είδηση προέρχεται από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από τον Thomas Schaefer ο οποίος σε επετειακή εκδήλωση του VW Golf, δήλωσε ότι «Τη νέα μας πλατφόρμα σκοπεύουμε να τη χρησιμοποιήσουμε από το 2028».

Φυσικά, ο Schaefer αναφερόταν στην SSP, η οποία θα είναι εξαιρετικά εξελιγμένη, αφού θα αποτελεί τη βάση για τα πρώτα Software-Defined Vehicles της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO του γερμανικού ομίλου, Oliver Blume ήταν εκείνος που πάτησε «φρένο» στο λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας, διότι είχε ήδη αποδειχθεί ότι το λογισμικό του Group είχε μείνει πίσω και δε θα μπορούσε εγκαίρως να υποστηρίξει τη νέα αρχιτεκτονική.

Τον περασμένο Μάρτιο λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι η VW θα λανσάρει τα πρώτα της software defined vehicles το 2028.

Πρόκειται για μία απόλυτα λογική κίνηση, αφού η εταιρεία από το Βόλφσμπουργκ έχει δει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της να έχουν σημαντική πτώση. Τον Μάρτο μόνο, η πτώση έφτασε 24% και για να μειώσει το κόστος, η VW μείωσε τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων στα εργοστάσια.

Advertisement

Και δεν είναι η μόνη. Ήδη πολλοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν προχωρήσει σε αλλαγή στρατηγικής για να μειώσουν το υψηλό κόστος των πρότζεκτ τους. Ειδικά όσο βλέπουν ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν την αναμενόμενη επιτυχία.