Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Tayron θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace (+video)

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Tayron θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace (+video)

ΝΕΑ

Το VW Tayron θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace (+video)

ΝΕΑ

Στις 10 Οκτωβρίου, η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο SUV που θα ολοκληρώσει τη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, η VW δημοσιοποίησε το πρώτο teaser του ευρωπαϊκών προδιαγραφών Tayron. Πρόκειται για ένα μεσαίο SUV που ήδη πωλείται στην Κίνα ως Tayron L και τώρα θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη.

Το νέο Tayron για την Ευρώπη αναμένεται να είναι πιο ευρύχωρο από το Tiguan, αντικαθιστώντας επί της ουσίας το Tiguan Allspace. Αυτό σημαίνει ότι το νέο SUV της VW θα τοποθετείται στη γκάμα της VW μεταξύ των Tiguan και Touareg.

Από το σύντομο teaser βλέπουμε κυρίως το πίσω μέρος του Tayron, με τα χαρακτηριστικά LED φώτα και τη μπάρα που τα ενώνει κατά μήκος, όπως μας έχει συνηθίσει η VW. Εντυπωσιακό είναι επίσης το φωτιζόμενο λογότυπο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Βάσει όσων γνωρίζουμε έως τώρα, το ευρωπαϊκό Tayron θα αποτελέσει αντίγραφο του κινεζικού ως προς το ντιζάιν. Το τελευταίο έκανε επίσημη εμφάνιση σε event στην Κίνα, τον περασμένο Αύγουστο, οπότε ήδη έχουμε εικόνες του.

Τα έγγραφα που έχει δημοσιοποιήσει η VW αναφορικά με το Tayron L αναφέρουν ότι έχει μήκος 4,68 μέτρων, άρα είναι 13,3 εκαστοστά πιο μακρύ από το ευρωπαϊκό Tiguan, αλλά 5,1 εκατοστά πιο μικρό από το κινεζικό Tiguan L. Συνεπώς, μπορούμε να αναμένουμε ένα SUV που θα είναι μεγαλύτερο από το Tiguan που γνωρίζουμε.

Το VW Tayron L της κινεζικής αγοράς

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το νέο VW Tayron είναι η MQB Evo, η ίδια δηλαδή που έχει χρησιμοποιηθεί για το Tiguan της τελευταίας γενιάς.

Advertisement

Αναφορικά με τα συστήματα πρόωσης, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι το ευρωπαϊκών προδιαγραφών SUV θα διατεθεί με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα.

Καθώς η 10η μέρα του Οκτώβρη πλησιάζει θα γνωρίζουμε όλο και περισσότερα, μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο που θα καλύψει το κενό ανάμεσα στα VW Tiguan και Touareg.

Advertisement