Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Venom F5-M έχει χειροκίνητο κιβώτιο και πάρα πολλά άλογα

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Venom F5-M έχει χειροκίνητο κιβώτιο και πάρα πολλά άλογα

ΝΕΑ

Το Venom F5-M έχει χειροκίνητο κιβώτιο και πάρα πολλά άλογα

ΝΕΑ

Η τολμηρή Hennessey παρουσίασε επίσημα το Venom F5-M, το ισχυρότερο hypercar του κόσμου με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Ο πάλαι ποτέ επικεφαλής σασί της JLR, Μάικ Κρος είχε πει πως είναι καλό που τα περισσότερα supercar με πάνω από 500 ίππους έχουν αυτόματο κιβώτιο, διότι ο οδηγός έχει πολλά να διαχειριστεί για να ασχολείται και με τον επιλογέα ταχυτήτων.

Η Hennessey μάλλον δεν μοιράζεται την ίδια λογική, αφού παρουσίασε επίσημα μία νέα έκδοση του Venom F5, η οποία διαθέτει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, με την ισχύ να παραμένει στο ασύλληπτο νούμερο των 1.842 ίππων και 1.618 Nm, χάρη στον V8 των 6,6 λίτρων.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το νέο Venom F5-M το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο με χειροκίνητο σασμάν. Η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο του F5, προχωρώντας και σε μερικές ακόμα αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Η πιο πομπώδης εξ αυτών είναι ξεκάθαρα το πτερύγιο των 1,4 μέτρων που βρίσκεται στην πλάτη των επιβατών και διασχίζει οριζόντια το αμάξωμα μέχρι την ουρά του αυτοκινήτου.

Το hypercar με τα τρία πεντάλ διαθέτει επίσης scoop στην οροφή, ενώ στο εσωτερικό διακρίνεται ο επιλογές από ανθρακόνημα και αλουμινίο. Ταυτόχρονα, η κονσόλα είναι πιο φαρδιά συγκριτικά με το F5, ενώ οι αεραγωγοί έχουν τοποθετηθεί οριζόντια.

Αίσθηση προκαλεί και το τιμόνι τύπου yoke, με τους πολλούς λειτουργικούς διακόπτες. Καθώς ο οδηγός το χειρίζεται, ευθύς μπροστά του έχει μία τετράγωνη οθόνη για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement

H αμερικανική μάρκα δε γνωστοποίησε τις επιδόσεις του νέου Venom F5-M, αλλά μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι θα είναι μικρότερες από το αντίστοιχο με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο.

Όχι πως αυτό ενδιαφέρει τους οσονούπω ιδιοκτήτες των 12 μονάδων που θα παραδοθούν, οι οποίες έχουν ήδη πουληθεί μέσω προπαραγγελίας έναντι 2,65 εκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μία.

Advertisement