Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τρίτο ταχύτερο EV του κόσμου είναι κινέζικο!

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τρίτο ταχύτερο EV του κόσμου είναι κινέζικο!

ΝΕΑ

Το τρίτο ταχύτερο EV του κόσμου είναι κινέζικο!

ΝΕΑ

Η τελευταία επίδοση του YangWang U9 πρέπει να «κρούσει» τον κώδωνα του κινδύνου στον επαναπαυμένο ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Την προσοχή της Rimac και της Aspark αναμένεται να τραβήξει η θυγατρική μάρκα της BYD, καθώς πρόσφατα το ηλεκτρικό hypercar, U9 «τερμάτισε» στα 375 χλμ./ ώρα!

Το νούμερο αυτό σημαίνει, ότι πλέον βρίσκεται πίσω μόνο από το Nevera της Rimac και το Owl της Aspark και στοχεύει σύντομα να φτάσει στην κορυφή. Επιπλέον, ξεπέρασε την τελική ταχύτητα του Pininfarina Battista και της Lotus Evija.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, με τη νέα επίδοση του U9 είναι πως η YangWang δήλωνε στην παρουσίαση του hypercar πως η τελική του περιορίζεται στα «μόλις» 300 χλμ./ ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το U9 αποδείχθηκε μία ευχάριστη έκπληξη ακόμα και για εκείνους. Βέβαια, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 1.300 ίππους και 1.680 Nm, ίσως θα έπρεπε και εκείνοι να είναι πιο αισιόδοξοι, ειδικά από τη στιγμή που γνώριζαν ότι μόνο τα 0-100 χλμ./ ώρα τα ολοκληρώνει σε λιγότερο από 2,4 δευτερόλεπτα.

Εντυπωσιακή μαζί με τις επιδόσεις, είναι και η τιμή του. Το U9 θα διατεθεί πριν το τέλος του 2024 και σε άλλες αγορές πλην της κινεζικής, όπου αναμένεται να κοστίζει περίπου 215.000 ευρώ, την ώρα που αντίστοιχα hypecar είναι στα… κάμποσα εκατομμύρια.