Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τρέχον VW Golf έχει βρει το ελιξίριο της ζωής!

Ελλάδα 19:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τρέχον VW Golf έχει βρει το ελιξίριο της ζωής!

ΝΕΑ

Το τρέχον VW Golf έχει βρει το ελιξίριο της ζωής!

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι ο οριστικός αποχαιρετισμός στο Mk8, δεν βρίσκεται στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Η συζήτηση για τον εξηλεκτρισμό της επόμενης (9ης) γενιάς του εμβληματικού best-seller της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει περάσει από διάφορα κύματα, πριν τοποθετηθεί χρονικά προς το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα, όμως, με τον επικεφαλής τεχνικής ανάπτυξης της εταιρείας, το ανανεωμένο τρέχον Golf (Mk8), η γενιά του οποίου έχει ήδη συμπληρώσει μια 5ετία ζωής, θα μπορούσε να βρίσκεται στην παραγωγή, με θερμικούς κινητήρες, ακόμα και σε βάθος 10ετίας!

Ο Κάι Γκρούνιτζ, ισχυρίζεται ότι αυτό το σενάριο είναι βάσιμο, μέχρι το 2035. Αυτό είναι το έτος που θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με επιβλαβείς εκπομπές ρύπων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης ενδέχεται να εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκθεσιακούς χώρους μετά από αυτό, αλλά μόνο εάν είναι συμβατά με συνθετικά καύσιμα ουδέτερα από άνθρακα. 

Advertisement
Advertisement

Τα θεμέλια του τρέχοντος Golf είναι στην πραγματικότητα παλαιότερα από ό,τι θυμάστε. Το Mk8 κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019, αλλά η πλατφόρμα MQB του χρονολογείται από το Mk7 που κυκλοφόρησε το 2012. Αυτό δεν είναι κάτι χωρίς προηγούμενο. Το Golf έκτης γενιάς ήταν ουσιαστικά ένα εκτεταμένο facelift του μοντέλου προηγούμενης γενιάς.

Το Mk5 κυκλοφόρησε το 2003 ενώ το Mk6 -που κατασκευάστηκε στην ίδια πλατφόρμα PQ35- αποσύρθηκε το 2012. Τεχνικά, το Mk6 πωλούνταν μέχρι το 2016, όταν το Golf Cabriolet αποσύρθηκε από την παραγωγή. Με απλά μαθηματικά, αυτός είναι ένας κύκλος ζωής 13 ετών.

Ακόμα κι αν το Golf Mk8 παραμείνει μέχρι το 2035, ο κύκλος ζωής των 15 ετών δεν θα ήταν και ο μεγαλύτερος για ένα Golf. Το Mk1 που κυκλοφόρησε το 1974 αντικαταστάθηκε από το Mk2 στη δεκαετία του 1980, αλλά η VW κατασκεύασε ένα Citi Golf με βάση το Mk1 από το 1984 έως το 2009, διαγράφοντας -σε συγκεκριμένες αγορές- μια εντυπωσιακή πορεία 25 ετών.