Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Suzuki Jimny και… τροχόσπιτο

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Suzuki Jimny και… τροχόσπιτο

ΝΕΑ

To Suzuki Jimny και… τροχόσπιτο

ΝΕΑ

Το αγαπημένο μικρό τετρακίνητο κρύβει τεράστιες εσωτερικές χάρες. Και μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύντροφος για το κάμπινγκ.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία White House Camper μεταμόρφωσε το Suzuki Jimny σε τροχόσπιτο με μια νέα αναδιπλούμενη οροφή, καθιστώντας δυνατή τη φιλοξενία δύο ενηλίκων στο μικρό τετρακίνητο.

Αυτό το καινοτόμο σχέδιο χρησιμοποιεί ως βάση την πεντάθυρη έκδοση του Jimny και πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση Camper Show του Τόκιο στις 20 Ιουλίου 2024.

Η μετατροπή, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί σε προσχέδια και τώρα είναι ένα λειτουργικό πρωτότυπο, προσθέτει περίπου 145-150 mm στο ύψος του οχήματος ενσωματώνοντας έναν μηχανισμό αναδυόμενης οροφής.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η τροποποίηση απαιτεί την αποκοπή της αρχικής οροφής, αλλά επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν πρόσβαση στη σκηνή που είναι τοποθετημένη στην οροφή από το εσωτερικό του οχήματος, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερική σκάλα.

Όταν αναπτύσσεται, η αναδιπλούμενη οροφή αυξάνει σημαντικά το εσωτερικό ύψος, βελτιώνοντας την κινητικότητα εντός της καμπίνας.

Η σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δύο ενήλικες, ενώ ένας ηλεκτρικός μηχανισμός απλοποιεί τη λειτουργία της κατά την άφιξη στο χώρο κατασκήνωσης.

Advertisement

Επιπλέον, η White House Camper σημειώνει ότι ο ύπνος μέσα στο όχημα μπορεί να είναι επωφελής κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών ή εκκενώσεων έκτακτης ανάγκης.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν η επιλογή της αναδυόμενης οροφής θα είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία.

Advertisement

Ωστόσο, η δημιουργία ενός πρωτότυπου που λειτουργεί υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να προσφερθεί σε αγορές όπου πωλείται το πεντάθυρο Jimny, όπως η Ινδία και η Αυστραλία.

Το πεντάθυρο Jimny, που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023, είναι μια πιο πρακτική έκδοση του κοντού ομολόγου του, με μήκος 3.985 mm, 340 mm μεγαλύτερο από το μοντέλο με κοντό μεταξόνιο.

Το Jimny συνεχίζει να υπάρχει εκτός Ευρώπης, με την εταιρεία να κάνει μεγάλα σχέδια, όπως μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση ή ακόμα και ένα pickup.

Advertisement