Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το SM Tribute αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό Citroen SM

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το SM Tribute αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό Citroen SM

ΝΕΑ

Το SM Tribute αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό Citroen SM

ΝΕΑ

Η DS Automobiles παρουσίασε το SM TRIBUTE, ένα concept που αποτίνει φόρο τιμής στα 10 χρόνια της τέχνης και της κομψότητας από τη στιγμή της σχεδίασης και της δημιουργίας του.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το ξεχωριστό πρωτότυπο μοντέλο είχε ως εφαλτήριο την εκδήλωση Chantilly Arts & Elegance, όπου η DS Automobiles συμμετέχει από το 2014.

Ο Thierry Metroz, διευθυντής σχεδιασμού της DS Automobiles, αποκάλυψε τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία αυτού του μοντέλου, εξηγώντας ότι η ομάδα της DS DESIGN STUDIO PARIS εργάστηκε με βάση την κληρονομιά του θρυλικού SM, που παρουσιάστηκε το 1970, για να δημιουργήσει το SM TRIBUTE.

Η DS Automobiles ξεκίνησε το 2020 μια σειρά από σκίτσα με το hashtag #SM2020, που προήλθαν από εσωτερικό διαγωνισμό σχεδίασης στο στούντιο στο Παρίσι, με θέμα την αναβίωση του εμβληματικού SM. Οι λάτρεις της μάρκας έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα: να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του πρωτότυπου σχεδίου, χωρίς αλλοιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα σχεδίασης εργάστηκε πάνω σε μια ανανεωμένη εκδοχή του SM, ως αν συνέχιζε να εξελίσσεται για πέντε δεκαετίες. Το αποτέλεσμα ήταν το SM TRIBUTE, που συνδυάζει την κλασική αισθητική με σύγχρονα στοιχεία, διατηρώντας το πνεύμα και τη λεπτότητα του αρχικού μοντέλου.

Το SM TRIBUTE διακρίνεται για τη λεπτή και δυναμική του σιλουέτα, με έναν εμβληματικό εμπρόσθιο σχεδιασμό και μακρύ καπό. Οι αναλογίες του μοντέλου παραμένουν πιστές στο πρωτότυπο, με μήκος 4,94 μ. και ύψος 1,34 μ., ενώ προστίθεται επιπλέον φάρδος και μυώδης παρουσία.

Το μοντέλο αυτό διαθέτει σύγχρονες πινελιές, όπως η διχρωμία αμαξώματος, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1930 και τα σύγχρονα μοντέλα της DS Automobiles. Το εμπρόσθιο τμήμα του SM TRIBUTE έχει αντικαταστήσει τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια του αρχικού SM με μια τρισδιάστατη οθόνη που φωτίζεται στο κέντρο.

Advertisement

Το εσωτερικό του SM TRIBUTE συνεχίζει τη σχεδιαστική γλώσσα του 1970 με το χαρακτηριστικό ταμπλό και την προβολή των πληροφοριών μέσω μιας καμπυλωτής «κονσόλας οθόνης». Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με ελαφριά υλικά όπως δέρμα και Alcantara, προσφέροντας υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα.

Το SM TRIBUTE θα παρουσιαστεί στη Γαλλία, στο Concours d’Elegance στις 15 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενο από μια σειρά αυθεντικών μοντέλων SM, συμπεριλαμβανομένων των προεδρικών εκδόσεων, των αγωνιστικών μοντέλων και άλλων ιστορικών αυτοκινήτων.

Advertisement