Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Seal 06 GT είναι το νέο hot hatch της BYD

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Seal 06 GT είναι το νέο hot hatch της BYD

ΝΕΑ

Το Seal 06 GT είναι το νέο hot hatch της BYD

ΝΕΑ

Η BYD Auto θα παρουσιάσει επίσημα στις 30 Αυγούστου το Seal 06 GT, την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Ocean M Concept που έδειξε τον περασμένο Απρίλιο στο Πεκίνο.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της BYD Auto δεν εστιάζουν μόνο στην επέκταση στης γκάμας των μοντέλων της καθαυτή, δίνουν μεγάλη σημασία και στη δημιουργία μιας πιο ισχυρής εικόνας γι’ αυτά, όπως αποδεικνύεται.

Έτσι, τον περασμένο Απρίλιο (τρέχοντος έτους) έδειξε στο Πεκίνο το πρωτότυπο Ocean M το οποίο προμήνυε τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου hot hatch. Το αυτοκίνητο που βρισκόταν στο περίπτερό της ήταν πολύ κοντά στην τελική μορφή τού οχήματος παραγωγής, μια διαδικασία που δεν θα αργούσε να πραγματοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε τότε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κινεζικής εταιρείας, η επίσημη αποκάλυψη του Seal 06 GT, όπως θα ονομάζεται στο νέο μοντέλο, έχει προγραμματιστεί για τις 30 Αυγούστου. Η BYD Auto δημοσίευσε λίγες πρώτες φωτογραφίες του στις οποίες μπορούμε να δούμε τόσο το αμάξωμά του όσο και το εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές φαίνεται ότι στο αυτοκίνητο παραγωγής έχει διατηρηθεί η αισθητική τού πρωτότυπου αλλά όχι και η σχετικά μεγάλη (διπλή) αεροτομή στο πίσω μέρος του που υπήρχε στο πρωτότυπο. Επίσης, έχουν αλλάξει τόσο τα φώτα, εμπρός και πίσω, ενώ οι εξωτερικοί καθρέφτες είναι κλασικοί και όχι οι μικρές κάμερες που διέθετε το Ocean M.

Στο εσωτερικό του, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το Seal αλλά το ταμπλό, το τιμόνι και οι αεραγωγοί διαφοροποιούνται για να έχει τον δικό του χαρακτήρα.

Το Seal 06 GT βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα e-Platform 3.0 Evo που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για δικίνητα (πισωκίνητα) όσο και τετρακίνητα οχήματά της.

Advertisement

Η BYD Auto δεν γνωστοποίησε τεχνικές λεπτομέρειες του νέου ηλεκτροκίνητου hot hatch. Όμως, στον κινεζικό Τύπο δημοσιεύτηκαν στοιχεία του από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της ασιατικής χώρας τα οποία αναφέρουν ότι το μήκος του φτάνει τα 4.630 χλστμ. και το μεταξόνιό του τα 2.820 χλστμ.

Επίσης, επισημαίνεται ότι η πισωκίνητη έκδοσή του θα αποδίδει 218 ίππους και η τετρακίνητη 422 ίππους, αντίστοιχα. Τέλος, στον κινεζικό Τύπο αναφέρεται ότι η τιμή πώλησης του Seal 06 GT στην εγχώρια αγορά θα κυμαίνεται μεταξύ 150.000-200.000 γουάν (μεταξύ περίπου 18.845-25.130 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement