Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To πρώτο δυστύχημα με Tesla Cybertruck

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To πρώτο δυστύχημα με Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

To πρώτο δυστύχημα με Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

H Tesla άρχισε να παραδίδει τo Cybertruck στους πελάτες της έπειτα από πολύχρονη καθυστέρηση. Ωστόσο, πλέον αρχίζουν και άλλα προβλήματα…

Advertisement
Advertisement

Οι παραδόσεις του Cybertruck στους ιδιοκτήτες του ξεκίνησαν εντός της χρονιάς, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία αναμονής η οποία δημιούργησε μύθο περί αυτού παρά φήμη.

Από την Tesla ανακοινώθηκε ότι ως τώρα έχουν πουληθεί περισσότερες από 13.000 μονάδες του αμιγώς ηλεκτρικού pickup και τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ.

Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι και για τα Cybertruck ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως σε όλα τα αυτοκίνητα. Είτε θετικά είτε αρνητικά…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, ο οδηγός ενός Cybertruck σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Αυτό προσέκρουσε σε ένα τσιμεντένιο τοιχίο αποχέτευσης και αμέσως έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Bayton, στην πολιτεία του Τέξας, κατά τις νυχτερινές ώρες. Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα εντούτοις εικάζεται ότι πιθανόν ο οδηγός να αποκοιμήθηκε.

To Cybertruck έχει επικριθεί για την ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες του αλλά και σε πεζούς ή και δικυκλιστές. Αυτός είναι ο λόγος που το μοντέλο δεν παίρνει έγκριση τύπου για να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

Το μοντέλο, προς το παρόν, δεν διαθέτει στον εξοπλισμό του το σύστημα Autopilot οπότε έχει αποκλειστεί το γεγονός να το είχε ενεργοποιήσει ο άτυχος οδηγός και να αποτελεί αυτό την την αιτία του δυστυχήματος.