Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το όνομα GTI θα συνεχίσει και στα ηλεκτρικά της Volkswagen

Ελλάδα 9:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το όνομα GTI θα συνεχίσει και στα ηλεκτρικά της Volkswagen

ΝΕΑ

Το όνομα GTI θα συνεχίσει και στα ηλεκτρικά της Volkswagen

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία αναζητά τους τρόπους για να κρατήσει το ενδιαφέρον των φανατικών της φίλων και στην ηλεκτρική εποχή.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen αποχαιρετά την επωνυμία GTX για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων για να ανοίξει το δρόμο για τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα GTI και R.

Το έμβλημα GTX εισήχθη αρχικά για τις αναβαθμισμένες, κορυφαίες εκδόσεις των SUV Volkswagen ID 4 και ID 5 το 2021 και έκτοτε επεκτάθηκε στην ευρύτερη οικογένεια ID.

Πρόσφατα, παρουσιάστηκαν οι εκδόσεις GTX των ID 3, ID 7 και ID Buzz.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, το σήμα GTX προοριζόταν αποκλειστικά για τα EV με διπλό κινητήρα και έμφαση στις επιδόσεις. Ωστόσο, το νέο ID 3 GTX εξακολουθεί να τροφοδοτείται αποκλειστικά από έναν μόνο κινητήρα στο πίσω μέρος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer, επιβεβαίωσε ότι το σήμα GTX θα καταργηθεί σταδιακά, καθώς η Volkswagen ετοιμάζεται να ηλεκτροδοτήσει τις μάρκες επιδόσεων GTI και R.

«Το GTX είναι η μάρκα επιδόσεων της πλατφόρμας MEB, αλλά θα επιστρέψουμε στα GTI και R στα επερχόμενα προϊόντα μας», δήλωσε ο Schäfer στο Autocar.

Advertisement

Η Volkswagen παρουσίασε το ID GTI concept πέρυσι, προσφέροντας μια γεύση από έναν ηλεκτρικό διάδοχο του Golf GTI, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2027.

Το αν αυτό το σήμα θα επεκταθεί και σε άλλα ηλεκτρικά Volkswagen, που σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για το Polo και το Golf, παραμένει αβέβαιο.

Advertisement

Όσον αφορά ένα ηλεκτρικό μοντέλο R, η Volkswagen δεν έχει ακόμη αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά επιβεβαίωσε ότι το R θα εξελιχθεί σε μια μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών επιδόσεων μέχρι το 2030, διατηρώντας την ταυτότητά του για τετρακίνητα οχήματα επιδόσεων, όπως έκανε τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο Schäfer υπογράμμισε ότι τα GTI και R θα διατηρήσουν τα διακριτά χαρακτηριστικά τους στην πορεία.

Αυτή η μετατόπιση υποδηλώνει ότι η Volkswagen είναι απίθανο να εισαγάγει επιπλέον μοντέλα GTX, αν και δεν υπάρχουν σχέδια για την αλλαγή της επωνυμίας των υφιστάμενων αυτοκινήτων.

Advertisement