Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: To MG Cyberster στην Ευρώπη – Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: To MG Cyberster στην Ευρώπη – Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: To MG Cyberster στην Ευρώπη – Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ένα μοντέλο που θα ταράξει τα νερά στα σπορ μοντέλα είναι το εντυπωσιακό MG Cyberster, το οποίο θα προσφέρεται σε τιμή-πρόκληση για τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της χρονιάς αναμένεται σύντομα να κυλήσει τις ρόδες του στους ευρωπαϊκούς δρόμους, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας όπου αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στο φθινόπωρο.

Η MG εστιάζει αρχικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με το λανσάρισμα τον Αύγουστο του Cyberster, του εντυπωσιακού διθέσιου ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου που βασίζεται στην αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα της SAIC.

Αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης μοντέλα όπως το MG4. Το Cyberster σηματοδοτεί την επιστροφή της MG στην αγορά των σπορ αυτοκινήτων 14 χρόνια μετά το TF.

Advertisement
Advertisement

Με τιμή 63.795 ευρώ για την πισωκίνητη έκδοση Trophy με τον έναν κινητήρα και 69.595 ευρώ για τη GT με τους δύο κινητήρες, το Cyberster είναι σημαντικά ακριβότερο από τον μοναδικό σημερινό mainstream ανταγωνιστή του, το Mazda MX-5, το οποίο ξεκινά από περίπου 33.000 ευρώ στη Γερμανία.

Η μικρή έκδοση κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5,0 δευτερόλεπτα, ενώ η πιο γρήγορη κάνει την ίδια επίδοση σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, νούμερο που αντιστοιχεί σε κάποιο πανάκριβο supercar.

Ως εκ τούτου οι επιδόσεις του Cyberster αντιστοιχούν όχι τόσο στο Mazda αλλά σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως η βενζινοκίνητη BMW Z4, με 340 ίππους PS ή την Ζ4 Μ40i που βρίσκει απέναντί της την έκδοση με τους δύο κινητήρες.

Advertisement

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη εξαγωγική αγορά για το κινεζικής κατασκευής Cyberster, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Αύγουστο.

Η MG σχεδιάζει να κατασκευάσει το Cyberster κατά παραγγελία για να διατηρήσει τις τιμές και να αποφύγει τις εκπτώσεις, στοχεύοντας σε ετήσιες πωλήσεις 1.200 έως 1.500 μονάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά της.

Advertisement

Η λεπτή μπαταρία τεχνολογίας NMC των 77 kWh του Cyberster επιτρέπει τη χαμηλή θέση των καθισμάτων, στοιχείο ζωτικής σημασίας για ένα σπορ αυτοκίνητο.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά όπως θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, κάμερα παρκαρίσματος 360 μοιρών, MG Pilot ADAS και ηλεκτρικά κινούμενες ψαλιδωτές πόρτες.

Με το Cyberster η MG θέλει να αλλάξει την εικόνα της μάρκας και να φέρει ένα διαφορετικό κοινό στις εκθέσεις.

Advertisement

Μένει να αποδειχθεί αν μπορεί να καταφέρει να ανταγωνιστεί τα μεγάλα ευρωπαϊκά ονόματα, όντας μία μοναδική προς το παρόν πρόταση για ηλεκτρικό σπορ μοντέλο.