Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Το MG Cyber ​​GTS Concept είναι υπόθεση για 2+2!

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: Το MG Cyber ​​GTS Concept είναι υπόθεση για 2+2!

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Το MG Cyber ​​GTS Concept είναι υπόθεση για 2+2!

ΝΕΑ

Η MG ταράζει τα νερά στο Goodwood αποκαλύπτοντας την κουπέ εκδοχή του Cyberster, έτοιμη για να… βγει στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Με το όνομα Cyber ​​GTS, το εντυπωσιακό πρωτότυπο κάνει το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, ως μέρος του πρωταγωνιστικού ρόλου της MG στο φετινό event και στον προθάλαμο της 60ής επετείου από την παρουσίαση του MG B GT.

Το GTS επισήμως είναι μια ιδέα, προς το παρόν, αποτελώντας ουσιαστικά μια 2+2 κουπέ έκδοση του γνώριμου Cyberster, αλλά οι κορυφαίοι σχεδιαστές της εταιρείας Jozef Kaban και Carl Gotham ανέφεραν ότι η αντίδραση του κοινού θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση της MG, να οδηγήσει ή όχι το concept στη γραμμή παραγωγής.

Είναι σημαντικό, λένε, ότι το Cyberster σχεδιάστηκε εξαρχής για να είναι διαθέσιμο ως κάμπριο και κουπέ, και το GTS είναι κατανοητό ότι είναι πολύ κοντά σε ένα ολοκληρωμένο και ιδιαιτέρως ελκυστικό μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά θα ήταν πανομοιότυπο με roadster, εκτός από την προσθήκη ενός ζεύγους πίσω καθισμάτων που η MG προτείνει ότι θα φιλοξενούν κανονικά δύο ενήλικους επιβάτες και δεν θα είναι (ως είθισται) ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος ή ένα σαλόνι περιορισμένων δυνατοτήτων για μικρά παιδιά.

Γι’ αυτό η οροφής του GTS είναι ελαφρώς ανυψωμένη για να ενισχύσει τον χώρο κεφαλής στην πίσω σειρά και να αναβαθμίσει τα επίπεδα άνεσης.

Πιεσμένοι για μια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, οι σχεδιαστές της MG ήταν απόλυτοι, αν και σημείωσαν ότι το 2025 θα είναι η 60ή επέτειος του κουπέ MG B GT, που κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά το roadster, υποδηλώνοντας ότι μια μοντέρνα μετενσάρκωση θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος φόρος τιμής.

Advertisement

Η MG δεν μοιράστηκε καμία τεχνική πληροφορία σχετικά με το concept, κάτι βέβαια που ίσως γίνει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Δεδομένης της ισχυρής συσχέτισης με το MG Cyberster, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα κινείται στην ίδια αρχιτεκτονική, με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η πιο ισχυρή έκδοση του roadster αποδίδει 536 ίππους από διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία 77 kWh.