Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Το εκπληκτικό Polestar Concept BST

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: Το εκπληκτικό Polestar Concept BST

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Το εκπληκτικό Polestar Concept BST

ΝΕΑ

To εκπληκτικό πρωτότυπο roadster, μοιάζει να είναι βγαλμένο από την… επόμενη μέρα των μηχανοκίνητων σπορ.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar  αποκάλυψε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, ένα εκπληκτικό διθέσιο roadster, που με τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του… ακροβατεί στα όρια των supercars, κάνοντας παράλληλα ένα ουσιαστικό νεύμα στην επόμενη μέρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Concept BST βασίζεται ουσιαστικά στο επερχόμενο Polestar 6..Η αναθεωρημένη έκδοση διαθέτει αφαιρούμενη οροφή και προσθέτει αεριζόμενο καπό και μπροστινό διαχωριστή, μεγάλο πίσω φτερό, ενισχυμένους θόλους τροχών και σημαντικά φαρδύτερο μετατρόχιο.

Το αυτοκίνητο “κάθεται” σε ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών και είναι το δεύτερο μοντέλο Polestar που φέρει την επωνυμία BST, μετά την ειδική έκδοση  2 BST Edition 270, η οποία διέθετε χαμηλότερο ύψος οδήγησης, πιο άκαμπτα ελατήρια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε αρχικά σε πρωτότυπη μορφή στο Goodwood το 2021 προτού μπει σε περιορισμένη παραγωγή την επόμενη χρονιά.

Η νέα ιδέα διατηρεί την ίδια ενιαία πλατφόρμα αλουμινίου με το Polestar 6. Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη επίσημες λεπτομέρειες για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, αν και είναι πιθανό να διατηρήσει την ίδια διάταξη διπλού κινητήρα, τετρακίνησης με 875 ίππους, η οποία εμφανίζεται στο 6 και είναι κοινό με το επερχόμενο 5.

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης μια αρχιτεκτονική 800 V, η οποία επιτρέπει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Τα στελέχη της Polestar, αρνήθηκαν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο, για το αν το εντυπωσιακό πρωτότυπο θα βγει -έστω σε περιορισμένη- παραγωγή, εντός των επόμενων ετών.