Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Υπόκλιση στην Alfa Romeo 33 Stradale!

Ελλάδα 6:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: Υπόκλιση στην Alfa Romeo 33 Stradale!

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Υπόκλιση στην Alfa Romeo 33 Stradale!

ΝΕΑ

H πανέμορφη Ιταλίδα ντίβα αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινό και μαγνητίζει τα βλέμματα.

Advertisement
Advertisement

Ο αρχισχεδιαστής της Alfa Romeo (με θητεία στην CUPRA), Αλεχάντρο Μεζονέρο και ο Βάλτερι Μπότας, είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood, καθώς αμφότεροι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός εκπληκτικού hypercar.

Μάλιστα, ο οδηγός της Formula 1, θα είναι ένας από τους μόλις 33 ιδιοκτήτες της 33 Stadale, που έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινό, με τις παραγγελίες να εκτελούνται στο τέλος του έτους.

Όπως και η πηγή έμπνευσής της που πωλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν κατασκευάστηκαν μόνο 18, η νέα 33 Stradale των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ έχει διάταξη με τον κινητήρα στο κέντρο. Το πανέμορφο αμάξωμα με γεύση ρετρό θα φτιάχνεται στο χέρι από τους κατασκευαστές αμαξωμάτων της Carrozzeria Touring Superleggera.

Advertisement
Advertisement

Αυτό την καθιστά τη δεύτερη Alfa Romeo τον τελευταίο καιρό που αποκτά ένα εντελώς custom-made αμάξωμα, μετά την περσινή Giulia SWB Zagato. Η σύγχρονη 33 Stradale είναι λιγότερο αποκλειστική από την πρόγονό της, καθώς η Alfa Romeo σκοπεύει να κατασκευάσει 33 αυτοκίνητα.

Εξοπλισμένη με πόρτες “πεταλούδας”, η high-end Alfa διαθέτει ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα σε συνδυασμό με ένα αλουμινένιο πλαίσιο και μια οροφή κατασκευασμένη από συνδυασμό των δύο υλικών.

Στην καρδιά της νέας ναυαρχίδας της Alfa Romeo βρίσκεται ο twin-turbo V6 κινητήρας 3,0 λίτρων που θα αποδίδει 630 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς. Δεν είναι ο Νettuno της Maserati αλλά μια πιο ισχυρή έκδοση του twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων που μπαίνει στις Giulia και Stelvio Quadrifoglio. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων της ZF.

Advertisement

Εναλλακτικά, οι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν την αναγεννημένη 33 Stradale ως ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar με πάνω από 750 ίππους, κάτι που θυμίζει την απόδοση που συναντάμε στην Maserati GranTurismo Folgore με τους τρεις κινητήρες.

Ανεξάρτητα από το τι θα την κινεί, η 33 Stradale θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα θα φτάσει τα 333 χλμ/ώρα.

Advertisement

Τα φρένα είναι από ανθρακονήματα της Brembo και έχουν λειτουργία brake-by-wire, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από μια διάταξη διπλών βραχιόνων με ενεργά αμορτισέρ και ένα σύστημα ανύψωσης του μπροστινού άξονα.